„Nečekali jsme, že je přejedeme 5:0, ale tohle se stát nemělo. Nechci říct těsně po zápase nějakou kravinu, ale jsme zklamaní," hodnotil další zpackaný domácí duel nejzkušenější hráč domácích.

Dokážete najít příčinu prohry s posledním mužstvem tabulky?
Dostali jsme brzo gól a žádného nedali. Doma je to špatné, soupeře tlačíme, máme víc ze hry, ale nemůžeme dát branku, to je celé.

Hradec dal rychlý gól, kde se stala chyba?
Byla tam nějaká chyba při autu. Hradecký hráč tam naběhl a v klidu se otočil. Na můj vkus tam měl soupeř moc místa. Je to škoda, nechci to hodnotit bezprostředně po zápase a říct nějakou kravinu, ale jsme zklamaní. Víme, jak je tabulka, ale je zbytečné se o tom bavit, prohráli jsme, to se stát nemělo.

Vaše hlavička z 25. minuty volala po vyrovnávací brance, brankář Hradce ji ale vyrazil. Nešla ta šance řešit jinak?
Měl jsem to trefit blíž k tyči. Balon šel gólmanovi přímo nad hlavu, sice stál trošku mimo, ale rychle se přesunul.

Trenér hodně kritizoval špatný terén. Ovlivnil váš výkon?
Je jasné, že když někdo brání, tak mu špatné hřiště vyhovuje daleko víc. Ale kvalitou terénu jsme neprohráli, řiště bylo pro oba mančafty stejné.

Z tribuny nevypadá hřiště až tak špatně…
Z tribuny to možná vypadá dobře, ale když jste na ploše, tak to není ideální. Je to hrbaté, to je jasné. Je zbytečné se o tom bavit.

Téměř celý zápas jste bušili do hradecké obrany z centrů ze stran. Nechtělo to změnit taktiku?
Těžko jsme se dostávali do vápna, možná to chtělo víc střílet. Hradec byl šikovně zalezlý, hrál, co potřeboval. Jejich gól v úvodu zápasu byl asi ta největší naše chyba, potom to utkání tak vypadalo.

Mimo hlavičky v první půlce jste několikrát nahrával do slibné pozice…
Je pravda, že tentokrát jsem moc šancí neměl, něco jsem připravil, bohužel, gól z toho nebyl. Chyběly maličkosti, nedařila se nám předfinální přihrávka. Je to škoda, ale liga jde dál, musíme se sebrat, sice bude následovat takový blbý týden, ale nedá se nic dělat.

Překvapil vás něčím Hradec? Je sice poslední, ale předvedl celkem sympatický výkon. Souhlasíte?
Hráli dobře už v minulém kole proti Plzni, věděli jsme, že to nebude jednoduchý zápas, dali dva góly Plzni i Boleslavi. Nečekali jsme, že je přejedeme 5:0, jak si někteří fanoušci mysleli. Tušil jsem, že to bude těžký zápas, na hřišti se to bohužel potvrdilo.