Přestože narazí na náročnějšího soupeře než na Vysočině. Klokani z posledních sedmi ligových zápasů se Slavií prohráli jeden jediný. V Praze se ale bude hrát už dnes. Program osmnáctého kola odstartuje večer na Julisce soubojem Dukly proti Jablonci. A Sparta jede v sobotu na Slovácko.

18 kolo fotbalové ligy. Infografika.Zdroj: Redakce

Ondřej Kolář.
Fotbalová Slavia dotáhla přestup brankáře Koláře z Liberce

Bohemians na Slavii umí. Hlavně v Edenu 

Podle papírových předpokladů by mělo jít o jasnou záležitost svěřenců trenéra Trpišovského, ale těm se proti Bohemians tolik nedaří, obzvlášť na domácím stadionu. V Edenu vyhráli vršovické derby naposledy v říjnu roku 2013. A po prohře v Jihlavě na ně navíc bude doléhat tlak.

„Už v přípravě jsme dostávali hodně gólů pro průniku ze strany. Máme problém s nabíráním hráčů, koukáme po míči a ne po tom, kdo nám tam nabíhá,“ hledá Trpišovský příčiny úvodního nezdaru.

Hráči Slavie.
Kolik braly hvězdy? Slavia zveřejnila platy

„Prohrát můžeme, ale nesmí nás to srazit a musíme dál věřit cestě, po které jdeme,“ burcuje červenobílé záložník Jan Sýkora. Bohemians pojedou do Edenu povzbuzeni výhrou nad Brnem. „Touha uspět nad Slavií je vždy, ale díky třem získaným bodům jsme měli klid na práci a celý týden probíhal v příjemné atmosféře,“ líčí obránce Klokanů Lukáš Hůlka.

Josef Šural s dcerou.
Sparta přišla o útočníka. Šural bude kvůli zranění mimo hru až šest týdnů

Dukla hraje doma, Sparta na Slovácku

Na jedné straně syn Filip, na druhé otec Petr. Kdo se bude radovat? Brankář Dukly, či trenér Jablonce? „Na Dukle se hraje nepříjemně, ale nechceme se vracet s prázdnou,“ říká Petr Rada.

Sparta i Slovácko se v úvodu jara radovaly z vítězství. Favorit je ale jasný a navíc to vypadá, že se Pražanům začínají vyplácet drahé nákupy. Výhru 2:0 nad Libercem trefily dvě nové tváře Stanciu s Kangou. První jmenovaný přesto vidí rezervy. „Musíme ještě zlepšit naši hru a hlavně pracovat celých 90 minut,“ uvedl před venkovní premiérou.

Martin Dúbravka
Posily na Letné. Sparťany už jsou Nita i Ristič