Urostlý Jan Koller, kterému se přezdívá Dino, neskóroval. „Bohužel, ale i tak jsem si dobře zahrál," řekl po utkání, které Czech Team vyhrál 10:9 po samostatných nájezdech.

Ještě před zápasem nastala emotivní chvíle. Na led byl po nastoupení všech fotbalových a hokejových legend přivezen i Marián Čišovský, na jehož podporu byla akce pořádána.

Bývalý slovenský fotbalový obránce, jehož zastihla nevyléčitelná choroba ALS, se zpočátku společně s rodinou usmíval. Po zhlédnutí videa na multimediální kostce, kde běžel sestřih jeho momentů, se ale neubránili slzám.

A daleko k nim neměl ani Jan Koller. „To, co se mu stalo, je strašná věc… (odmlčí se). Chci mu popřát štěstí a aby se držel jak on, tak celá rodina," řekl bývalý fotbalista.

Nejhůře se mu hrálo proti Strakovi

Hokejovou exhibici si ovšem Dino užil. „Hrálo se v krásné hale, byl to dobrý zážitek. Hokej mám rád, ještě to bylo spojené s dobrou věcí, takže super," nechal se slyšet po exhibičním utkání.

Hokej pravidelně chodí hrát i v Nice ve Francii, kde žije. „Tohle ale byla úplně jiná úroveň. Když na nás vlétli ti hokejisti… To se mi hlava točí ještě teď," smál se po zápase Jan Koller.

Na otázku, jestli byl v týmu soupeře nějaký protihráč velmi nepříjemný, odpověděl klasicky hokejově: „Tak určitě!" Nejhůře se mu hrálo proti Martinu Strakovi. „Je to jeden z nejlepších hokejistů v historii. Jsem rád, že jsem si proti němu mohl zahrát," netajil Koller své nadšení.

Samostatný nájezd nedal

O výsledek nešlo, přesto se jak spoluhráči, tak protihráči mezi sebou hecovali. „Byly s ním problémy, trochu nás provokoval. Tak jsme mu prostě naložili," usmívá se Koller.

Urostlý forvard se rozjel i k samostatnému nájezdu, ale neproměnil ho. Jediným úspěšným exekutorem z celkově devíti byl Luboš Kubík, který tak rozhodl o výhře Czech Teamu 96.

„S Lubošem jsem na ledě často byl. Potkával jsem se tam také s Karlem Poborským a Ivanem Haškem. U všech bylo vidět, že to umí a přemýšlí u toho," pochválil spoluhráče Jan Koller.

„Jsem moc rád, že jsem se akce účastnil. Bylo to pro dobrou věc," uzavřel.