Čeští mladíci pod vedením trenéra Miroslava Soukupa se chystají na fotbalové peklo proti horkokrevným Španělům. „Tenhle tým na postup má,“ vzkazují domů bojovníci ze srdce Evropy. Po penaltovém dramatu s Japonskem se čeští reprezentanti chtějí postarat o senzaci a porazit jednoho z velkých favoritů.

„Španělé předvádějí na turnaji špičkové výkony. Mají skvělé individuality a útočná kreativita je v jejich podání velmi dobrá. Těžko se na ně hledá recept,“ ví kouč Miroslav Soukup. „Ale máme výhodu v tom, že jsou jasným favoritem a my můžeme jen hodně překvapit,“ dodává.

Jeho tým se zvučného protivníka nebojí. „Těžšího soupeře jsme dostat nemohli. Španělé jsou ale taky jenom lidi. Teď už je to hop, nebo trop,“ říká útočník Martin Fenin. On a jeho spoluhráči vědí, že jsou blízko velkého úspěchu. V případě výhry by se totiž dostali mezi světovou smetánku mládežnického fotbalu.

„Když postoupíme, tak máme jisté, že budeme v Kanadě až do konce turnaje. To je velká motivace,“ prozrazuje Marek Suchý. Účast mezi elitní čtyřkou je výzvou i pro kouče. „Bylo by to, jako bychom tenhle šampionát vyhráli,“ nebojí se říct.

Tým, jenž je zahraničními médii označován za černého koně turnaje, trápí před čtvrtfinálovým duelem zdravotní problémy. „Okleštěk má trochu problémy s ramenem, protože při oslavách postupu na něj hráči naskákali. Mareš je v trestu. Problémy měli Kúdela, Kubáň i Pekhart. Únava už se bohužel kulminuje,“ přiznává Soukup.

Bojovného ducha to ale českýmhrdinům nebere. „Víme, že to bude hodně těžké, ale na zápas se všichni moc těšíme a chceme si ho užít. Pro postup uděláme všechno,“ tvrdí Suchý.

ČR – Španělsko

Čtvrtfinále MS do 20 let Edmonton – neděle 15. července 1:45 SELČ (ČT4 vysílá živě)