Španělé pomohli

Svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého vyhráli 2:0 a teď budou hrát o druhou pozici. Do not jim nahrál výsledek z Kazachstánu (Astana prohrála s Villarrealem). Španělský celek podle očekávání ovládl skupinu.

Pro slávisty to ale nic nemění na tom, že v posledním utkání doma s Astanou nesmí prohrát. V tabulce mají osm bodů, jejich soupeři o jeden méně, a tak by jim stačila i remíza k tomu, aby se ve Vršovicích hrály evropské poháry i po zimní přestávce.

Zleva Jan Šimůnek z Dukly a hráči Bohemians Michal Šmíd a Daniel Krch.
Pátek plný fotbalu: Doma hrají Klokani i Dukla

Šilhavý avizoval, že by nerad měnil vítěznou sestavu z ligové kanonády proti Dukle (5:0), ale připustil, že jednu změnu pravděpodobně udělá. A udělal, do základní sestavy poslal uzdraveného stopera Deliho.

Zasloužený úspěch

Od začátku zápasu tahali slávisté za delší konec provazu a v aktivitě vynikal zejména v momentálně skvělé formě hrající Zmrhal. Několikrát nebezpečně pálil, jednou jeho ránu zastavilo břevno. A když Necidův lob těsně před čárou vykopl obránce, vypadalo to, že se půjde do šaten za stavu 0:0.

To se nicméně nelíbilo hrdinovi zápasu. Byl zmíněný v úvodu…

Hráčky USK Praha.
Koncert. Basketbalistky USK smetly Villeneuve

Hušbauer úřadoval

Jakmile se ocitneme třicet metrů před brankou soupeře, tak mi dejte míč a já ho uklidím do sítě. Asi takto nějak probíhala před zápasem komunikace Josefa Hušbauera s jeho spoluhráči. Při neúčasti kanonýra Škody dostal kapitánskou pásku a jako správný lídr strhl i ostatní parťáky ke skvělému výkonu.

Jednou to trefil parádně pod břevno (těsně před přestávkou) a jednou přesně po zemi k tyči (54. minuta). Rázem bylo hostujícím fanouškům do zpěvu. A když v průběhu druhého poločasu pomohlo Laštůvkovi při šanci domácích břevno, Maccabi se vstřeleného gólu nedočkalo ani v pátém zápase skupiny. Slavia se teď vrátí na ligovou scénu a boj o všechno ji čeká ve čtvrtek 7. prosince.

Hráči Sparty. Ilustrační foto.
Nejhorší za pět let. Sparta teď hledá kanonýra