Deník
VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Nejsou vybíraví. Snad jim uvařím i svíčkovou za odměnu, smál se kuchař fotbalistů

Tours (Francie) - Stravu českých fotbalistů na mistrovství Evropy ve Francii má na starosti kuchař Rudolf Juriga. Rodák z Karviné působící u jabloneckých fotbalistů připravuje po dohodě s trenérem Pavlem Vrbou a lékařem dvě až tři hlavní jídla za den a doufá, že po vyhraných zápasech bude moci udělat hráčům i klasickou českou svíčkovou.

8.6.2016
SDÍLEJ:

Týmový kuchař Rudolf JurigaFoto: čtk

"Všechno je o domluvě s trenérem a doktorem. Každý den dělám pro kluky dvě tři hlavní jídla, tři druhy příloh, saláty, lehké dezerty. A pořád se to obměňuje, ať to nemají stejné," řekl novinářům Juriga.

Na uvítanou po příjezdu do hotelu Clarion Chateau Belmont v Tourse, kde bude tým během šampionátu bydlet, připravil hráčům telecí roládu, pečené kuřecí stehno, boloňské špagety a krůtí vývar.

"Kluci sní všechno, nejsou vybíraví. Po dobu Eura se samozřejmě musí držet. Dělá se bílé maso, ryby, nějaké steaky, telecí, hovězí," doplnil Juriga, jemuž v kuchyni pomáhají místní kuchaři.

Záleží na domluvě s koučem

Věří, že se českým hráčům bude na šampionátu dařit a za odměnu jim bude moci udělat něco typicky českého. "Vzal jsem si s sebou i české droždí. Doufám, že po dvou vyhraných zápasech mi dovolí, abych klukům udělal svíčkovou," smál se Juriga. "Mám připraveno hodně specialit, ale vše je na domluvě s trenérem a doktorem. Zatím nic francouzského neplánuji," dodal.

Z Čech si přivezl některé základní suroviny. "Suroviny jsou francouzské, ale spoustu věcí jsem si přivezl, abych měl jistotu. Takže mám s sebou třeba ovesné vločky, dětskou krupičku, to mají na snídani kluci rádi. Vzal jsem si i český ocet, hořčici, přivezl jsem i nějaké bezlepkové těstoviny, abych si byl jistý pro Vládíka Daridu," připomněl Juriga, že Darida má bezlepkovou dietu. "Vzal jsem si i deset kilo polohrubé a hrubé mouky, protože tady se dá sehnat jen hladká," doplnil Juriga.

U národního týmu působí třetím rokem a během akcí má nabitý program. "Dneska jsem vstával v půl sedmé, ale jak začnou zítra snídaně, budu vstávat už v šest, aby to měli kluci kompletně připravené na osm hodin. Do postele se dostanu tak v půl jedenácté večer, než si vše nachystám na další den," řekl Juriga.

Autor: ČTK

8.6.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Kandidát na prezidenta ČR Jiří Drahoš se svou manželkou zavítal na hokejový zápas Champions League HC Oceláři Třinec a JYP Jyväskylä.
6 9

Drahoše při hokejovém zápase v Třinci část publika vypískala

Aztécké masky
1 6

Co zahubilo Aztéky? Vědci soudí, že zánik civilizace zavinila střevní infekce

V Ústí zuří válka pohřebnických firem. V krematoriu zasahovala policie

V jediné provozuschopné peci ve střekovském krematoriu v Ústí už se opět spalují nebožtíci. Zařízení TABO v úterý odpoledne spustil současný nájemce krematoria Jiří Šauer. Podle kupní smlouvy však pec vlastní firma Memory in Memory Antonína Cíchy. Na místě tak stejně jako v pondělí zasahovala policie.

Kvůli silnému sněžení hrozí kalamitní stav na silnicích, čtvrtek bude větrný

V Česku bude dnes chumelit, za hodinu mohou spadnout až tři centimetry sněhu. Další velmi silné sněžení se očekává ve čtvrtek, kdy na horách může napadnout až 30 centimetrů sněhu. Ve výstraze to dnes uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Výbuch v poličských strojírnách: třem dělníkům hrozí až osm let vězení

/VIDEO/ Výbuch delaborované munice v poličských strojírnách zavinili podle policejního vyšetřování tři dělníci.

AKTUALIZOVÁNO

Pro Drahoše je většina voličů, kteří hlasovali pro neúspěšné kandidáty

/ANKETA/ Zhruba tři čtvrtiny voličů většiny nepostupujících kandidátů na prezidenta by ve druhém kole volby daly hlas Jiřímu Drahošovi. Vyplývá to z průzkumu agentur STEM/MARK a Median pro Institut pro Demokracii 21.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT
>