Fabregas a spol. uštědřili Albionu první porážku v šestnácti zápasech. Přesto se i ve Španělsku rozebírá situace Chelsea.

"Je to na sezona na ho*no," nebral si 28letý záložník servítky. V rozhovoru pro deník Marca se rozpovídal o tom, proč si zoufá. "Výsledky neodpovídají tomu, jak hrajeme. Zlepšili jsme se, ale chybí nám štěstí," prohlásil.

Chelsea je po dvanácti odehraných kolech Premier League na šestnáctém místě (třeba za Norwichem). Mizerný start velkoklubu ze Stamford Bridge dokládají i vyřazení v poháru a nepříliš přesvědčivé výsledky v Lize mistrů.

"Potřebujeme už najít recept na vítězství. Čím rychleji, tím lépe," hlásí Fabregas.

Mimochodem - španělský reprezentant měl být jedním z hráčů, kteří si teď s Mourinhem nerozumí. Mohla za to prý otevřená kritika trenéra. Jenže bývalý hráč Arsenalu jakékoliv rozpory v kabině opět odmítl. Vše je prý v pořádku.

"Je to dobré," vzkázal. Rozdíl? Nedávno ještě tvrdil, že vztahy jsou excelentní.

Fabregas nicméně připomíná, že nikdo cizí nedokáže Chelsea dostat ze současného marastu. "Musíme si pomoci sami. Trenéři, hráči i fanoušci," burcuje.

Chelsea možná vyhlíží uzdravení brankáře Thibauta Courtoise, jenž po zranění chybí od září. Kdy se vrátí? Snad na začátku prosince. Podle anglických médií již začal s lehkým tréninkem a mohl by stihnout duel Ligy mistrů s Portem.