Viktoria sehraje pod Alpami čtyři zápasy. Postupně s utká s celkem Karabach Agdam (mistr Ázerbájdžánu), se pravidelným účastníkem evropských pohárů Lokomotivem Moskva, osmým týmem rumunské ligy FC Botosani a celkem druhé bundesligy FC Ingolstadt 04. „Čekají nás kvalitní soupeři, kteří nás dostatečně prověří," míní kouč Viktorie Dušan Uhrin mladší.

Trenér Dušan Uhrin mladší s sebou veze jednadvacet hráčů a tři brankáře. Ve výpravě jsou i dva nadějní fotbalisté z juniorky, záložník Miloš Kratochvíl a obránce Jurij Medveděv.

Do Rakouska naopak neodjede slovenský záložník Martin Chrien, který se podrobil drobnému chirurgickému zákroku a bude se v Plzni věnovat rehabilitaci. Doma zůstává i zraněný Matěj Končal. 

Mužstvo v Rakousku:
Brankáři: Kozáčik, Bolek, Pavlík.

Obránci: Rajtoral, Řezník, Čišovský, Procházka, Hejda, Hubník, Limberský, Medveděv.

Záložníci: Horváth, Hořava, Hrošovský, Petržela, Vaněk, Kolář, Kovařík, Pilař, Kratochvíl.

Útočníci: Chramosta, Bakoš, Tecl, Stratil.

„Každý hráč, který s námi na soustředění odcestuje, dostane v přípravných zápasech příležitost," říká Uhrin. „Chceme vidět maximum hráčů v zápasovém zatížení a od toho se bude odvíjet systém nasazování hráčů do sestavy v jednotlivých utkáních," vysvětluje trenér FC Viktoria Plzeň.

Domů se Viktoria vrací po zápase s Ingolstadtem a už v sobotu 19. července ji v Praze čeká zápas Superpoháru proti mistrovské Spartě.

Kozáčik už je fit a těší se do Rakouska

Opravdu pestrou dovolenou zažil Matúš Kozáčik, brankář fotbalové Viktorie Plzeň. Nejdříve odpočíval s rodinou v Dubaji a stihl se podívat i k rodičům na Slovensko. Jen ten závěr dovolené mu nevyšel, skolila ho angína a musel ulehnout do postele. 

Kvůli nemoci nastoupil o pár dnů později do přípravy, ale už v sobotu chytal v přípravném utkání proti Mostu. „Už je to dobré, antibiotika zabrala, cítím se v pořádku," říká slovenská opora fotbalové Viktorie Plzeň. 

Dobrou formu Kozáčik v utkání s Mostem skutečně potvrdil. Vytáhl dva skvělé zákroky a zabránil tak vyloženým šancím soupeře.

Dnes společně se svými spoluhráči zamířil na soustředění do Rakouska. „Pod Alpy se těším. Je tam příjemné prostředí, dobré hřiště, hezký hotel," říká slovenský fotbalový reprezentant.

Brankáři toho v letní přípravě sice tolik nenaběhají jako hráči v poli, přesto je Kozáčik rád, že kondiční část přípravy je už za ním. „I proto se do Rakouska těším, že to bude daleko víc o fotbale. Především pro kluky je to samozřejmě lepší," míní.

Během léta došlo v kádru Viktorie k několika změnám. „Noví kluci do mužstva zapadli, ještě se to ale musí potvrdit na hřišti. Věřím, že to všechno půjde dobře," doufá Matúš Kozáčik.

Program zápasů:

Pátek 4. července: Viktoria FK Karabach Agdam (Westendorf, 17.00), pondělí 7. července: Viktoria Lokomotiv Moskva (Westendorf, 18.00), čtvrtek 10. července: FC Botosani (Wörgl, čas bude upřesněn), sobota 12. července: Viktoria FC Ingolstadt 04 (Wörgl, 15.00).