Je to velká komplikace?
Není to příjemné. Jarda je hlavní trenér, manažer, ta nejdůležitější osoba. Po nás všechny je to nepříjemné, ale budeme se s tím muset vyrovnat a zaskočit.

Už jste něco podobného zažil?
Asi jednou v zimní přípravě, tuším, že jsme s Libercem, kde jsme spolu působili, jeli na Slavii. To se však se současnou situací vůbec nedá srovnávat.

Jaroslav Šilhavý
Čtyři náhradníci, záskok za Šilhavého. Fotbalová reprezentace vyřešila problém

Změní se nějak příprava na zápas?
Vůbec, protože jsme už ve fázi, kdy byly všechny věci nachystané, připravené a s Jardou konzultované. Teď už jedeme v režimu, který je jasně daný a na kterém se nebude měnit vůbec nic.

Budete v kontaktu?
Ano, už v pondělí večer po jeho nuceném odjezdu jsme spolu komunikovali. Všechny detaily konzultujeme a průběžně se o nich budeme bavit dál.

Jak vypadá tým po dvou zápasech, po problémech s virem?
Přes všechny komplikace, které nás potkaly, kluci fungují a v trénincích i zápasech se s tím dokázali poprat. Mentalita a charakter v týmu jsou velmi dobré. Jen doufáme, že to potvrdíme i ve Skotsku.

Trenér České fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý
Covid, oslabený tým, výhra. Šilhavého těší, jak se fotbalisté se situací poprali

Dodatečně nominováni byli Michal Sáček, Tomáš Malinský, Michael Rabušic a Tomáš Poznar. Proč jste je vybrali?
Vycházeli jsme z postů, které nám chyběly. V Izraeli to pro nás byla komplikace třeba směrem ke střídání, když jsme chtěli něco udělat s vývojem. Doplňovali jsme posty, které můžou být potřeba v dalším utkání.

Jaký čekáte zápas?
Všechny zápasy ve skupině ukazují, že týmy v ní jsou vyrovnané, každý je ale jiný, specifický. Čekám těžké utkání. Skotové mají fyzicky silný tým, jsou velice houževnatí. Více než rok neprohráli. Přesto jsme odhodlaní a chtěli bychom tam zvítězit.