K jedné zajímavé situaci došlo ještě před zápasem, protože na povel jej dostaly ženské rozhodčí z Ukrajiny. Utkání jako hlavní sudí řídila Kateryna Monzulová, které asistovaly Oleksandra Ardaševová a Maryna Strilecká.

V úvodu duelu měli míč více na kopačkách Severočeši, ale paradoxně mohli inkasovat. Do otevřené obrany se vydal Bukari, jehož vychytal bravurním zákrokem Nguyen. Vzápětí se do pokutového území prokličkoval Mohammadí, po jehož přihrávce upadl Castro-Montes, ovšem domácí si penaltu nevymodlili.

FC Slovan Liberec - KAA Gent (skupina) I. poločas 1:0
Slovan bude chtít napravit dojem proti Gentu

Na opačné straně se po rohovém kopu dostal k zakončení Júsuf, jehož hlavička skončila vedle. Další gólovou možnost měl opět Bukari, který předběhl Jugase, ale Nguyen byl na místě a vyrazil balón na roh. Liberecký brankář musel být v pohotovosti rovněž proti střele Arslanagice, který však zařízení minul.

Ve 32. minutě utekli Mara s Peškem, kteří si spolu narazili a Pešek potom předložil míč Kamsu Marovi, který z úrovně penalty překonal Bolata. Do kabin tak odcházeli spokojenější hosté s jednogólovým náskokem v zádech.

Gent hodlal okamžitě po přestávce vyrovnat, Jaremčukův pokus doletěl vedle tyče liberecké branky. Po hezké kombinaci zahrávali Liberečtí volný přímý kop, jehož exekuce se ujal Júsuf, ale umístěnou ránu vytáhl Bolat. Na další akci týmu zpod Ještědu už nestačil.

FBC Liberec- Vítkovice 3:15
FOTO: Florbalisté Liberce utržili vysoký debakl od favorita z Vítkovic

Centr z kopačky Peška doletěl do vápna, kde byl důrazný Júsuf, který dotlačil balón za Bolata. Belgičané ovšem přišli s rychlou odpovědí. Za šestnáctkou napřáhl Roman Jaremčuk, jenž se trefil přímo k tyči. Nguyen na mičudu nemohl dosáhnout. Vzápětí nastřelil tyč Júsuf a Fortunovu bombu zlikvidoval Nguyen.

V 77. minutě se stala věc na této úrovni nevídaná. Kapitán Kums měl být střídán Odjidjou-Ofoem, kterého ale hlavní rozhodčí nepustila na trávník a poslala do šaten. Co bylo důvodem, těžko říct. Nejspíš neměl hráč belgického celku oprávnění ke startu, přitom byl uveden v zápise o utkání v základní jedenáctce.

Ztrátu koncentrace hostitelů chtěl využít Júsuf, který však samostatný únik neproměnil. V závěru střetnutí ještě vzplály emoce, které se snažila zkrotit sudí Monzulová žlutými kartami. Liberec sice porazil Gent 2:1, ale vzhledem k tomu, že Crvena zvezda remizovala s Hoffenheimem 0:0, zajistili si postup ze skupiny právě Srbové.

Evropská liga – skupina L

KAA Gent - FC Slovan Liberec 1:2 (0:1)

Branky: 59. Jaremčuk - 32. Mara, 55. Júsuf. Rozhodčí: Monzulová – Ardaševová, Strilecká (všechny Ukrajina). ŽK: Mohammadí, Kums, Fortuna, Bukari, Jaremčuk – Mara, Matoušek, Sadílek, Rabušic. Hráno bez diváků.

Sestavy

KAA Gent: Bolat – Hanche-Olsen, Arslanagic, Fortuna – Castro-Montes (56. Kleindienst), Dorsch, Owusu (62. Bezus), Kums, Mohammadí – Bukari – Jaremčuk.

FC Slovan Liberec: Nguyen – Koscelník, Jugas, Kačaraba, Mikula – Sadílek, Mara – Pešek (74. Matoušek), Beran (68. Hromada), Mosquera – Júsuf Hilál (85. Rabušic).