Svěřenci trenéra Tomáše Neumanna tak proti výběru Suomi v generálce na blížící se mistrovství Evropy v Belgii nenavázali na úterní jasnou výhru 6:1.

Český tým znovu vstoupil dobře do utkání. V osmé minutě otevřel skóre Cupák a hned o dvacet vteřin později přidal druhý gól Mareš. V desáté minutě ztenčil český náskok Pakola.

Hosté byli aktivnější, ale v koncovce se jim nedařilo tak jako v úterý. Blízko třetí brance byl ve třicáté minutě Veselý, jenž však trefil jen tyč. Při závěrečné hře Finska bez brankáře naopak šestnáct vteřin před koncem vyrovnal Jyrkiänen.

"Zápas hodnotím pozitivně, protože nám ukázal naši sílu i nedostatky, na kterých musíme pracovat. Hrálo se v trochu tvrdším stylu, což jsme očekávali, ale kluci se s tím vyrovnali dobře. Finy jsme do šancí moc nepouštěli. Góly jsme inkasovali po našich hrubých chybách. Měli jsme i šance, kdy jsme mohli zápas dotáhnout do vítězného konce, ale nedali jsme. I po remíze jsem po dvou utkáních ve Finsku spokojený," řekl trenér Neumann.

Před odjezdem na evropský šampionát, který se uskuteční na přelomu ledna a února v Antverpách, ještě futsaloví reprezentanti absolvují třídenní soustředění v Kadani.

"Musíme zapracovat na obranné fázi, kde jsme dělali chyby. Budeme pracovat na herních situacích, standardkách i hře bez brankáře. Musíme zapracovat v podstatě na všem," dodal Neumann.

Přípravný zápas futsalistů v Tammisaari:

Finsko - Česká republika 2:2 (1:2)

Branky: 20. Jyrkiänen, 10. Pakola - 8. Cupák, 8. R. Mareš.
Sestava ČR: Gerčák (Šimon) - R. Mareš, Rešetár, Cupák, Slováček - Novotný, Oliva, Kovacs, Rodek, Holý, Seidler, Sláma, Janovský. Trenér: Neumann.