Ovšem nejvíc jsou pořád jeho kousky s balonem. Naposledy zazářil v úvodním čtvrtfinále Ligy mistrů na hřišti Bayernu Mnichov, kdy Realu Madrid vystřelil výhru 2:1. Byl to on, kdo dal oba góly hostujícího týmu. „Jsem šťastný," culil se portugalský fotbalista po středečním mači.

František Cipro ve čtvrtek slaví sedmdesátku.
Sedmdesát let? Já se tak necítím, usmívá se fotbalový kouč Cipro

Úsměvy, rozhovory. Jeho nálada nemohla být lepší – zase je o něco slavnější.

Statistici mu totiž spočítali, že dal stý gól v evropských pohárech. Jako první hráč v historii! Ronaldo si toho byl vědom. „Je to mimořádný den. Děkuji všem v Madridu, že mi k tomu pomohli," řekl 32letý útočník.

Když jako klučík odcházel z rodného ostrova v Atlantiku na zkušenou, nemohl tušit, co všechno zažije.

Ronaldo očima čísel136 - startů v Lize mistrů
97 - gólů v Lize mistrů
11 - penalt v Lize mistrů 

Snový začátek v Lisabonu, pak Manchester, teď Real. „Jsem strašně spokojený. Nikdy bych si nepomyslel, že dám tolik gólů. Ono to není zrovna snadné," konstatoval.

Místo sedmička stovka

Uvědomuje si to i jeho zaměstnavatel. A tak mu nechal vyrobit speciální dres. Už žádná sedmička (tradiční číslo Ronalda), nýbrž stovka! „Vypadá to, že to byly unikátní góly," pousmál se po předání dresu od Florentina Pereze, šéfa klubu.

Idylka v Madridu pokračuje. Real totiž dál bojuje na dvou frontách. Velkoklub vede španělskou ligu a má nakročeno do semifinále Ligy mistrů. „Doufám, že získáme obě trofeje," dodal Ronaldo, jenž má ve své sbírce tři triumfy za vítězství v nejprestižnějším evropském poháru.

Pokud s Bílým baletem získá čtvrtý titul, zase (na čas) utichne všudypřítomná kritika. Ano: Ronaldo je sice mnohými milován, nicméně rozhodně ne všemi.

Stadion v pražském Edenu.
Číňané prý koupili po fotbalové Slavii i její stadion

Bernd Schuster, německý trenér, který rovněž kdysi působil v Realu, nedávno prohlásil: „Chybí mu hlad po gólech." Za rozhodnutého stavu prý už tolik nebojuje, neběhá.

Ale vážně chcete hanit hráče, jenž v jedenácté sezoně za sebou dokázal dát dvacet a víc gólů? „Letos je skvělý," vzkázal do tábora pochybovačů Zinedine Zidane, kouč Realu Madrid.

Napadený autobus Borussie Dortmund
Policie nevěří, že dopisy k útoku na autobus v Dortmundu psali islamisté

Mimochodem: Ronalda může těšit ještě jedna věc. Rekordem znovu na dálku pokořil věčného rivala.

Lionel Messi sice letos dal výrazně více branek (43), lečv celkové statistice zaostává. A hlavně: aktuální rozpoložení Barcelony je značně nekomfortní.

Připomeňte si všech sto gólů hvězdného Ronalda

Zdroj: Youtube