Guardiolovi se první návrat do Barcelony nepovedl, protože s Bayernem Mnichov tam prohrál 0:3 v semifinále ročníku 2014/15. "Barcelona je svým herním stylem výjimečná, funguje jako stroj. V posledních 15 letech v zápasech dominuje a já miluju, jak hraje," řekl španělský kouč.

Barcelona před svými diváky v LM zvítězila dvanáctkrát za sebou a ovládla všechny čtyři předchozí souboje se City. "Moc týmů tam v posledních letech nevyhrálo, ale k žádnému zápasu jsem nikdy nepřistupoval s myšlenkou, že remíza by byla dobrý výsledek," upozornil Guardiola.

Pro "Barcu" je vzpruhou i návrat útočníka Lionela Messiho po zranění. Hvězdný Argentinec jako náhradník naskočil do sobotního ligového duelu s La Coruňou a hned gólem pomohl k triumfu 4:0. "S Pepem jsem nemluvil. Zápas s La Coruňou byl perfektní přípravou na City. Bude to velmi atraktivní soupeř, stále se zlepšují a teď ještě víc díky novému kouči," podotkl barcelonský trenér Luis Enrique.

Jeho svěřenci vedou skupinu C se šesti body, Manchester už v minulém kole ztratil při remíze 3:3 na hřišti Celticu Glasgow. Ve skotské metropoli bude o premiérové body v ročníku usilovat Mönchengladbach.

Čechy z Basileje čeká další gigant

Basilej chce v Paříži dopadnout lépe než minule na Arsenalu, kde prohrála 0:2. A to ještě brankář Vaclík zneškodnil několik velkých šancí "Kanonýrů". Švýcarský šampion je s jedním bodem o skóre poslední ve skupině A.

Arsenal doma čeká přemožitel Plzně z předkola Ludogorec Razgrad. V bráně londýnského týmu asi bude opět chybět gólman Petr Čech, který je v LM náhradníkem za Kolumbijcem Davidem Ospinou.

"Každý bude říkat, že tento zápas bychom měli vyhrát, a my si to myslíme také. Ale důležité je, abychom nebyli příliš sebejistí. Všichni hráči vědí, že v dnešním fotbale není nic předem dané. Dříve jsme se doma trápili třeba s Olympiakosem," upozornil útočník Arsenalu Theo Walcott.

Bayern si hodlá spravit chuť

Bayern chce v Mnichově proti PSV Eindhoven napravit minulou venkovní porážku 0:1 s Atléticem. Madridské mužstvo bude o třetí vítězství ve skupině D usilovat na hřišti ruského Rostova.

"Po sobotním utkání ve Franfurtu (2:2), kde náš výkon nebyl optimální, musíme zabrat. Proti PSV myslíme jenom na tři body," prohlásil kouč Bayernu Carlo Ancelotti. Jeho mužstvo v Allianz Areně vyhrálo posledních 13 pohárových duelů, což je nejdelší domácí vítězná šňůra v soutěži.

Pokud Neapol ve skupině B porazí doma Besiktas Istanbul a zároveň Dynamo v Kyjevě remizuje s Benficou Lisabon, stane se italský výběr trenéra Maurizia Sarriho prvním týmem v historii LM, který postoupí do vyřazovací části už po třetím kole.

Středeční program fotbalové Ligy mistrů (začátky 20:45):

Skupina A:
Paris St. Germain (v tabulce 2.) - Basilej (3.)
Arsenal (1.) - Ludogorec Razgrad (4.)

Skupina B: 
Dynamo Kyjev (3.) - Benfica Lisabon (4.)
Neapol (1.) - Besiktas Istanbul (2.)

Skupina C:
FC Barcelona (1.) - Manchester City (2.)
Celtic Glasgow (3.) - Mönchengladbach (4.)

Skupina D:
Bayern Mnichov (2.) - PSV Eindhoven (3.)
Rostov (4.) - Atlético Madrid (1.)

ČTĚTE TAKÉ: Real v LM naděloval, Juventus velebí Buffona. Leicester znovu vyhrál