„Neskutečný pocit jít si s klukama zařvat. Euforie, fakt super, už jsem spletl i slova pokřiku, jak ho teďka málo používáme," řekl ostravský záložník Daniel Holzer, jehož gól z deváté minuty v sobotu měl vítězný punc.

Ostrava za osmnáct ligových kol teprve podruhé vyhrála. Navíc s týmem, jehož věkový průměr dnes nebyl ani 21 let. Záložník Holzer si ve dvaceti letech dokonce poprvé v kariéře natáhl v áčku Baníku kapitánskou pásku.

„Obrovská čest mít pásku na ruce. Je to trochu závazek. Byl jsem i nervózní před zápasem, ale tím gólem to ze mě spadlo," řekl Holzer.

Jeho trefou Baník sebevědomí soupeře dokonale rozhodil. Zlín osm minut kombinoval na útočné polovině, ale z první šance soupeře inkasoval. „Trefil jsem to šťastně, spadlo to za brankáře, který možná čekal, že to jde nad. Do poločasu to bylo 2:0, potom se to hraje dobře. Pojedeme teď sebevědomější na Slavii," řekl Holzer.

Nová obranná čtyřka nezklamala

Ostrava porazila Zlín vzdor všem logickým předpokladům. S kádrem plným nezkušených mladíků, osmnáctiletým debutantem Chmielem v bráně a kompletně novou obrannou čtveřicí, kterou rozdrolily zranění i trest. „Obavy jsme z toho měli. Sehranost nebyla žádná, ale nevadilo to. Nevím, čím to bylo. Naše čtyřka to zvládla fantasticky," řekl Holzer.

Ostrava po tragickém podzimu a vlně porážek jednou zase připomínala plnohodnotného účastníka nejvyšší fotbalové soutěže. Díky návratu ultras po ročním bojkotu kvůli neshodám s bývalým majitelem Petrem Šafarčíkem se navíc na vítkovický stadion poprvé dostavila i fotbalová atmosféra.

„Fantazie, co předvedli. Hlásili, že bylo nějakých pět tisíc lidí. Vůbec si nedovedu představit, jak by to bylo, kdyby přišlo třeba deset tisíc. Hrálo se nám skvěle, strašně nás hnali. Hlavně kvůli fanouškům chceme doma sbírat body," řekl Holzer.