"V tomto prvním zápase se nerozhodne. Očekávám spíše opatrnější hru a nemyslím si, že padne sedm gólů jako v našem prvním utkání se Sarajevem," řekl Horváth na dnešní předzápasové tiskové konferenci. "Soupeře tolik neznáme. Viděli jsme sestřih ze dvou jejich zápasů, což není v takovém rozsahu, jak jsme zvyklí. Proto si budeme muset dát pozor na začátek zápasu, než si soupeře osaháme na hřišti v realitě," dodal.

I proto prý Plzeň rozhodně soupeře nepodcení, přestože jde o tým s minimálními zkušenostmi v evropských pohárech, který se poprvé v historii dostal do 3. předkola. "Hledíme k tomuto zápasu s velkou pokorou. Fotbal dnes umí hrát každý. My jsme byli v podobné roli před dvěma roky. O to více se teď soustředíme, protože víme, o co hrajeme," řekl Horváth.

Chápe, že veřejnost bere Kalju jako velmi dobrý los, sám však podobné soudy nehodlá vynášet, dokud si soupeře nevyzkouší na hřišti. "Podle názvu, který našim fanouškům asi nic neříká, se to může zdát jako ideální soupeř. Ale nemám tolik informací, abych si to dovolil tvrdit. Nejdříve musím soupeře poznat," dodal plzeňský kapitán.

Také nechtěl spekulovat o tom, zda pro Plzeň může být výhodou, že Kalju nemůže hrát na svém stadionu a muselo se uchýlit na stadion konkurenční Flory Tallinn. "Pro nás se tím nic nemění. My ten stadion vidíme prvně tak jako tak a máme jeden trénink, abychom si na něj zvykli. Může být trochu výhoda, že oni tady tolik nehrají, ale určitě už si tu na rozdíl od nás několikrát zahráli, takže zas tak velký význam bych tomu nepřisuzoval," mínil Horváth.

Tvůrce plzeňské hry v nové sezoně nenastupuje tak často. Při náročném programu ho trenér Pavel Vrba v lize šetří a nasazuje do hry Tomáše Hořavu. "Samozřejmě bych raději hrál všechno, ale už jsem se podíval do občanky," řekl Horváth v žertu ke svému věku 38 let. "Už je pro mě těžké hrát každé tři dny 90 minut. Každá hodina odpočinku už je znát. Určitě je pro mě lepší, že mohu kompletně nabrat síly a být p