Sedmatřicetiletý záložník přispěl k výhře svého týmu dvěma góly z penalt a měl velkou zásluhu na přesvědčivé výhře Západočechů.

„Zápas se pro nás ani nemohl vyvíjet lépe. Šli jsme brzy do vedení, záhy jsme přidali druhý gól. Byť jsme nevyužili spoustu dalších šancí, tak jsme vyhráli vysokým rozdílem. Věřím, že všichni fanoušci si to společně s námi užili. Jsme spokojeni a děkujeme fanouškům nejen za dnešek, ale i za celou sezonu," uvedl po utkání na dresu příznivců Viktorie Pavel Horváth.

Oba pokutové kopy zahrával do stejného místa. Na otázku, zda to byla drzost, rutina nebo nedostatek fantazie, odpověděl nejprve lakonicky: "No comment," ale potom se usmál a rozpovídal se.

„Proměnil jsem první penaltu a při druhé jsem chvíli počkal a věřil, že mě Hruška nechá proměnit na stejné místo i tu druhou. A vyšlo to," vysvětlil kapitán Viktorie.

Velkou radost měl z toho, že vstřelil v ligovém zápase dva góly. „Já už se jinak do vápna nedostanu, jedině když se hádám s rozhodčím. Tohle byla šance dát dva góly v jednom zápase, což se mi asi ještě nikdy nepodařilo. Vlastně jsem si splnil sen," usmíval se spokojený Pavel Horváth.

Jeho tým si to v sobotu rozdá o titul v přímém souboji na severu Čech s Libercem. „Po debaklu doma s Olomoucí nás mnozí odepisovali, ale já pořád věřil, protože ve hře byla ještě spousta bodů. Nakonec nám to vyšlo. Chtěli jsme to a je to tady," říká.

„Teď se na finále musíme pořádně připravit. Bude to pěkný zápas, my na nic jiného než na vítězství hrát neumíme," dodává kapitán plzeňského týmu Horváth.