Řekl to v online rozhovoru pro iDNES.cz ze soustředění na Kypru. Kontrakt má podepsat po návratu do Plzně.

Sedmatřicetiletému Horváthovi současná smlouva končí v létě. "Dnes jsem s panem Šádkem (generální manažer Viktorie) jednal o nové smlouvě a vypadá to, že se dohodneme. Už předtím jsme byli domluveni, že si během února plácneme, pokud mě nebude nijak limitovat zdraví. Až na jeden týden s bolavými zády jsem zvládl celou přípravu, takže vlastně nebylo co řešit. Fotbal je to jediné, co opravdu umím, tak by byla hloupost, abych se ho vzdával," řekl Horváth.

Smlouva by měla být totožná jako dosud. "O penězích jsme se ani nebavili. Myslím, že ta smlouva bude koncipována stejně jako ta předešlá," uvedl Horváth.

Připouští, že se pravděpodobně bude jednat o jeho poslední smlouvu. "Teď si myslím, že za rok v létě to bude moje konečná, ale zároveň si dobře uvědomuju, že by se nikdy nemělo říkat nikdy," dodal.

Horváth do Plzně přišel v roce 2008 ze Sparty. Předtím hrál za Jablonec, Slavii, Teplice a v zahraničí za japonské Kóbe, Galatasaray či Sporting Lisabon. V Plzni se stal lídrem a hlavní hvězdou týmu při zisku titulu i postupu do Ligy mistrů.