Nejde však o typický transfer: Sparta nemá šanci získat 22letého forvarda zpět natrvalo, po sezoně poputuje zpět do Německa.

Je to logické, vždyť do Frankfurtu odcházel údajně až za sto milionů korun, jenže postupně se vytratil a na podzim skoro nehrál.

Eintracht už během zimní pauzy naznačil, že s Kadlecem tolik nepočítá. Jenže konkurentům z Německa jej vedení nechtělo půjčit a další kluby z Portugalska či Řecka se nesmířily s tím, že by na něj nezískaly opci. Proč ne? Kadlec má být jednou z hvězd evropského šampionátu hráčů do 21 let, který se v červnu koná právě v Česku. A potom by jej mohli funkcionáři prodat za mnohem víc peněz…

Některá německá média o případu dokonce informovala jako o tvrdém pokeru. A ten možná pokračuje: na Letné myslí i na další měsíce. Důkaz? "V létě budeme řešit jeho budoucnost," vzkázal šéf komunikace Sparty Ondřej Kasík.

Ke krátkému návratu každopádně Kadlec hodně přispěl. "Šlo o jeho přání," uvedl sportovní ředitel Frankfurtu Bruno Hübner.

Lavička nezaručuje místo v základní sestavě

Český útočník měl ve Frankfurtu - v sezoně 2013/2014 - snový start (podobně jako kdysi tamtéž Martin Fenin). Osm zápasů, čtyři góly a dvě asistence. Jenže na jaře už spíše střídal a v této sezoně Bundesligy se zcela vytratil: nastoupil jen do pěti utkání (jednou v základu) a nasbíral jen 117 minut (a jeden gól). Přesto to vypadalo, že zůstane - Frankfurt nedávno oznámil: Nikam nepůjde.

Ale letenští funkcionáři po dlouhých jednáních nakonec své protějšky přemluvili. "Potřebuje zápasovou praxi," uznal Hübner.

Otázka, zda by mohl Kadlec zůstat i po skončení sezony (smlouvu má ve Frankfurtu do roku 2017), byla tématem i dnešní nečekaně dlouhé tiskové konference. "Po skončení hostování si to s hráčem oba kluby vyhodnotí," dodal neurčitě Kasík.

Trenéra Vítězslava Lavičku těšilo, že Sparta přivedla vytouženou posilu. "Vím, že to nebylo jednoduché," podotkl. Ihned však upozornil, že místo v základu si musí odchovanec Bohemians vybojovat. "Rozhodneme se podle toho, jak bude vypadat."

Každopádně v kabině zavládla díky jeho návratu radostná nálada. "Je to výborný hráč, pomůže nám," nechal se slyšet Ladislav Krejčí.

Sparta dotáhla i příchod ŘezníčkaJarní část sezony stráví na Letné také Jakub Řezníček, donedávna útočník Příbrami (hostující tam z Mladé Boleslavi). Původně byl alternativou za Václava Kadlece, ale teď je kouč Vítězslav Lavička přivítá v kabině oba. "Bylo by lepší, kdyby přišli dřív," povzdechl si trenér Sparty. V pondělí budou moci nové posily nastoupit - rudí přivítají Řezníčkův bývalý klub Příbram.