Hubník přijde o zápasy základní skupiny Evropské ligy, kam Plzeň v minulém týdnu postoupila přes Vojvodinu Novi Sad.

"Plzeň opouštím s těžkým srdcem, Viktorii a její úžasné fanoušky čekají velké zápasy v Evropě i v českých soutěžích. V tuto chvíli však potřebuji být co nejblíže své rodině v Olomouci a jsem šťastný, že vedení Viktorie vyšlo mému velkému přání vstříc," uvedl Hubník.

Hubníkův odchod je pro Viktorii velké oslabení, protože čtyřiadvacetinásobný bývalý reprezentant patřil na jaře k hlavním oporám a strůjcům titulu. "Samozřejmě nejsme nadšeni, že přicházíme o jednu z opor a osobnost kabiny. Nicméně s Romanem máme od začátku jeho působení v Plzni nastaven férový a osobní vztah, přání hráče jsme tak respektovali," řekl generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

"Roman chce být pro nadcházející týdny a měsíce blízko své rodině a Viktoria vyšla jeho přání vstříc. Sigma měla logicky o služby takto zkušeného hráče eminentní zájem a dohoda obou klubů tak byla otázkou okamžiku," dodal.

Hubníka v základní sestavě mohou nahradit Jan Baránek a Lukáš Hejda. "Čekají nás těžké duely v Evropské lize i v rámci nejvyšší domácí soutěže, v tuto chvíli ale dostalo přednost lidské hledisko. Viktoria má navíc vedle Vaška Procházky připraveny do stoperské dvojice kvalitní alternativy. V zimní pauze si s Romanem situaci vyhodnotíme a dohodneme se na dalším postupu," dodal Šádek.

Zkušený obránce momentálně doléčuje drobné zranění z utkání na půdě Vojvodiny Novi Sad a na prvním tréninku v Olomouci se bude hlásit do konce tohoto týdne. "Nyní se soustředím na zápasy v dresu mateřské Sigmy, Viktorii děkuji za pochopení a porozumění, s vedením i spoluhráči budu v úzkém kontaktu a samozřejmě budu klubu držet palce," uvedl Hubník.

V české lize má na kontě v barvách Olomouce, Sparty a Plzně celkem 169 zápasů a dvanáct branek. Hrával i za FK Moskva a Herthu Berlín.