O kom je řeč? O sparťanech brankáři Nitovi a záložnících Kangovi a zejména Stanciovi. Sparta vstoupila do jarních odvet výhrou 2:0 nad Libercem. Stanciu dal první gól, Kanga druhý, Nita vychytal čisté konto. Mohlo to na začátek dopadnout lépe?

Josef Šural s dcerou.
Sparta přišla o útočníka. Šural bude kvůli zranění mimo hru až šest týdnů

Mohlo. Jak? Sparťané potřebují makat celý zápas, proti Severočechům jim to vydrželo hodinu. „Měl jsem z toho takový rozpačitý pocit. Sparta hrála hodně dobře patnáct dvacet minut, ale pak jsem z toho nebyl úplně odvázaný. Od šedesáté minuty Liberec převzal hru a Sparta se jen bránila,“ všimla si sparťanská legenda Jaromír Blažek.

„Už na podzim jsem si říkal, jak je možné, že zahraniční hráči přestanou běhat po hodině hry, jestli tam není nějaký kondiční problém. Proti Liberci mi to přišlo hodně podobné, ale zase tam jsou noví hráči a musí se sehrát,“ dodal.

Musí to šlapat, není na co čekat 

Jako bývalého brankáře ho samozřejmě hodně zajímal rumunský strážce svatyně Nita, který přišel na Letnou nahradit Dúbravku. „Působil klidně a jistě. Co měl, to pochytal. Občas míč nakopl do autu, ale to se stane,“ usmál se.

Fotbalové utkání HET ligy mezi celky AC Sparta Praha a FC Slovan Liberec 18. února v Praze. Hráči Sparty se radují z první branky. Přiběhl i brankář Constantin Florin Nita.
Zimní posily se zaskvěly. Spartě zařídily výhru nad Libercem

I když v lize není slabých soupeřů, tak Sparta nemá úplně nejhorší los. Jede na Slovácko, doma hostí Brno a pak jede na Karvinou. Pravidelně bodovat je teď na Letné hlavní úkol. „Už to prostě musí šlapat, není už na co čekat,“ burcuje Blažek.

Až další průběh jarních odvet ukáže, jak na tom Sparta se svými novými posilami opravdu je. Našlápnuto má dobře. Jen vydržet déle než 60 minut.

Nicolae Stanciu.
Rekordní transfer je hotový, Stanciu už patří Spartě