Island je prý o poznání lépe připraven než na podzim, kdy prohrál v Plzni 1:2.

Trenér Heimir Hallgrímsson si totiž uvědomuje, že jde o první místo ve skupině.

Vzpomínáte? Island v podzimním vzájemném duelu vedl 1:0, ale Češi skóre otočili. "V Plzni nás trošku překvapila taktika a tlak českého týmu. Zápas jsme si postupně hodně rozebrali a myslím, že tentokrát jsme lépe připraveni," řekl na před zápasem jeden z koučů domácího celku.

"V Plzni jsme nebyli v té nejlepší kondici, byl to náš horší zápas než obvykle," dodal trenér, který ve středu oslavil 48. narozeniny a islandský tým vede spolu s Larsem Lagerbäckem, zkušeným to stratégem ze Švédska.

Páteční zápas by podle něj mohl hodně napovědět o postupu na šampionát, kam přímo projdou první dva celky ze skupiny a nejlepší tým z třetích míst. Island po polovině kvalifikace ztrácí na vedoucí Čechy bod a má pětibodový náskok na třetí Nizozemsko.

"Mohl by to být rozhodující zápas. Pokud vyhrajeme, dostaneme se na první místo, což by před zápasem s Nizozemskem bylo důležité. Pokud by vyhrál český tým, už by měl téměř jistý postup," prohlásil Hallgrímsson.

Vzhledem k důležitosti utkání neočekává žádnou přestřelku. "Myslím, že ani jeden z týmů nebude příliš riskovat, aby neudělal zbytečnou chybu. My samozřejmě budeme chtít hrát dobře organizovaně," konstatoval.

Mužstvo z ostrova sopek a gejzírů by zřejmě v současné konstelaci bralo i bod.

"Remíza proti tak silnému týmu, jakým je Česko, není žádná ostuda," dodal kouč.