"Musíme na to všechno rychle zapomenout. Vlastně tohle beru zpátky: měli bychom si dobře zapamatovat, co se tady pokazilo," řekl.

Tahle slova jsou ještě naprosto neškodná. Další komentář už ovšem jasně cílí na Balotelliho (v zápase s Uruguayí - 0:1 - o pauze střídal).

"Musíme začít znovu s opravdovými muži. Právě ty potřebujeme, ne fotbalové samolepky nebo postavičky, které jsou národnímu týmu k ničemu," prohlásil po zápase s Uruguayí De Rossi.

Jasná narážka na další výstřelek Balotelliho, jenž před startem světového šampionátu na facebooku ukázal sběratelské album samolepek, v němž u italského týmu zaplnil všechny pozice vlastními fotkami.

Třiadvacetiletý útočník AC Milán sice v Brazílii nejprve pomohl gólem k výhře 2:1 nad Anglií, ale poté neproměnil dvě velké šance proti Kostarice (0:1). Sestupnou formu Balotelli potvrdil v klíčovém duelu proti Uruguayi, kdy se neprosadil, ve 23. minutě dostal zbytečnou žlutou kartu a už o poločase byl střídán.

"Určitě tam byly okolnosti, které ovlivnily výsledek, jako například vedro nebo rozhodčí, ale na tyhle věci se nesmíme vymlouvat," podotkl jednatřicetiletý De Rossi, který v závěrečném utkání skupiny D nenastoupil kvůli zranění.

Okamžitě po porážce s Uruguayí oznámil rezignaci italský trenér Cesare Prandelli.