To před jedenácti lety nezískalo ani bod při hrozivém skóre 3:22, viktoriáni mají momentálně 3:20. A skupinu končí v úterý od 21 hodin doma proti Barceloně. „Ještě nic nevzdáme, budeme chtít bodovat,“ vzkázal plzeňským fanouškům Lukáš Kalvach, ale zároveň jedním dechem dodal, že stejně důležitá je i česká liga.

I proto letí viktoriáni z Milána rovnou do Brna, odkud se přesunou do Zlína, kde je sobotu od 18 hodin čeká utkání 14. kola FORTUNA:LIGY.

Kdy se podle vás zápas lámal?
Začátek nebyl z naší strany špatný, snažili jsme se být aktivní, ale pak jsme inkasovali. Zlomil to asi druhý gól do šatny, to byla škoda. Inter si to pak nejen pohlídal, ale využil i další příležitosti a dopadlo to tak, jak to dopadlo.

Fotbalisté Interu Milán slaví branku proti Plzni.
Viktoria zůstává v Lize mistrů na nule, Inter slaví postup

Vyčítáte si ten druhý gól? Šlo tam něco udělat jinak?
Samozřejmě, že tomu asi šlo zabránit. Ale to provedení bylo precizní, těžko se to brání.

Byla odveta v Miláně v něčem jiná než první domácí zápas?
Myslím, že teď jsme úvod zápasu zachytili lépe. Ale jinak se zase potvrdilo, že Inter má skvělé hráče. Pro nás je to velká škola musíme se z toho poučit a zkušenosti přenést do dalších zápasů.

Můžete říct, v čem jsou hráči Interu lepší?
V všech klubech z naší skupiny jsou nejlepší hráči z celého světa, individuálně jsou na tom výborně. Inter má i velmi dobře propracovaný systém. Je těžké se do nich dostat, pro nás je to velká škola.

Jak to zvládáte psychicky? Z české ligy jste zvyklí vyhrávat…
Pro nás je velký úspěch už to, že jsme do základní skupiny postoupili. Je to skvělý zážitek. Samozřejmě bychom byli rádi, kdybychom uhráli nějaký dobrý výsledek, měli. Ale kvalita soupeřů je jinde my se musíme soustředit, abychom zvládali i českou ligu a mohli příští rok zase bojovat o evropské poháry.

Na kontě však máte nulu bodů a hrozivé skóre. Co to vyznačuje?
Ještě nás čeká doma Barcelona, bude to další skvělý zápas. Věřím, že nás lidi poženou. Nic nevzdáváme, budeme chtít bodovat.

Z odletu do Milána.
Fotbalista Hubník je zpátky v Lize mistrů, ale v nové roli

Bosenský útočník Edin Džeko vám dal zase dva góly. Čím to, že se mu proti Plzni tak daří? V deseti zápasech jí nastřílel 12 branek…
Je to hráč světové extratřídy. Má velkou sílu, potvrdil velkou kvalitu.

Co jste říkal na atmosféru na ikonickém San Siru?
Zatím suverénně nejlepší ze všech zápasů, co jsme zažili. Lepší než v Barceloně nebo na Bayernu. Vždycky se hraje dobře před bouřlivou kulisou.

Schází vám ofenzivní opory Kliment, Kopic a Sýkora. Jak se s tím vypořádáváte?
Je velká škoda, že jsou zranění. Jsou to jedni z našich nejlepších hráčů, určitě nám chybí.