A právě Kovařík byl nejsmutnějším aktérem duelu. Vše začalo už v úvodu - rozhodl se vzít na sebe odpovědnost a šel kopat pokutový kop. Trefil však jen břevno, tím Spartu nakopl a Plzeň nakonec prohrála 0:3. Kovařík se po utkání za selhání omlouval spoluhráčům i fanouškům.

"Omlouvám se jim, protože jsem jim pokazil zápas. Místo toho, abychom vedli, tak jsme pustili Spartu do vedení a to se pak těžko otáčí," litoval Kovařík.

Na penaltu si věřil, protože předtím ještě nikdy v kariéře neselhal. "Tahle byla asi první zahozená. Domlouval jsem se s Danem Kolářem, který chtěl jít. Vybral jsem si předem stranu, viděl jsem, že už tam gólman jde, tak jsem to chtěl více přitáhnout. Bohužel jsem to zvedl moc, chtělo to o deset centimetrů níž," popsal plzeňský záložník.

O chvíli později pak přišly dva sparťanské góly… A ty (kvůli špatnému hlídání hráčů soupeře) mu zase vyčítal Kozáčik. Jiní spoluhráči se ho však po zápase zastali, například Stanislav Tecl. I on v minulé sezoně zahodil penaltu.

"Neproměněná penalta rozhodující asi nebyla, protože to bylo na začátku zápasu. Bylo dost času a měli jsme řadu dalších šancí, ale selhali jsme v koncovce. Bylo to o vstřelení prvního gólu, pak by to vypadalo jinak," řekl Tecl. "Když nedáte gól, nemůžete vyhrát," dodal.

Naopak Sparta byla mnohem produktivnější, Plzeň tak letenského soka už pětkrát po sobě neporazila. "Nevím, čím to je, že jsme tolikrát v řadě Spartu neporazili, psychický blok to ale určitě není. Pokusíme se to napravit v lize," slibuje Tecl.

"Sparta sice vyhrála další trofej, ale pro nás je to motivace, abychom to napravili a v této sezony vyhráli všechno, co se dá," dodal Kovařík.