Lavička tuší, že odveta v Göteborgu pro Spartu bude velkou zkouškou.

"Takový výsledek jsme si nepředstavovali, před zápasem ve Švédsku to pro nás je komplikace,." řekl Lavička krátce po utkání. Bylo na něm znát, že jej první soutěžní zápas v sezoně zklamal. Přitom ve chvíli, kdy Pražané po poločase získali dvoubrankové vedení, si už představoval poklidný konec a úspěšnou tečku za zápasem.

"V tu chvíli bych čekal, že budeme silnější v kramflecích a soupeře třeba ještě dorazíme třetí brankou. Nebo alespoň zápas budeme mít pod větší kontrolou. Ale stal se opak," líčil Lavička.

Poslední dvacetiminutovka, kdy Häcken na Letné ze svých jediných šancí srovnal, mu připravila trpké chvíle. Především kiks Váchy podle něj byl osudovou chybou. "Byl to zkrat, Vácha, do té doby velmi dobře hrající, soupeři doslova namazal. Ten moment otřásl jím i celým týmem, srazilo nás to," řekl Lavička.

Také vyrovnání Häckenu podle něj bylo zcela zbytečné. "Při autovém vhazování soupeře jsme sice byli zformovaní, ale ne dost důslední. Soupeře jsme nechali lacino vyrovnat. Svázalo nás to psychicky a už jsme nedokázali přidat vítěznou branku," smutnil kouč Sparty.

Loni čeští vicemistři přes dvě předkola dokázali postoupit do základní skupiny Evropské ligy a pak se probojovali až do jarního play off, kde vypadli s pozdějším vítězem Chelsea. Příští čtvrtek Sparta v Göteborgu bude odvracet blamáž, aby její letošní pohárová cesta neskončila nejrychlejším možným způsobem. "Budeme muset ve Švédsku hrát na vítězství," uvědomoval si Lavička, jehož tým musí v odvetě nejméně jednou skórovat.