Tvrdý direkt dostal předloňský finalista ve středeční domácí odvetě.

Výsledek 0:3 = vyrovnaná nejhorší domácí porážka v Lize mistrů…

"Je to škoda, že náš poslední zápas Ligy mistrů nejméně na příštích osmnáct měsíců skončil takhle," posteskl si kapitán Mats Hummels. Určitě víte, o čem mluví. Po špatném vstupu do ligy může Dortmund na postup do příštího ročníku Ligy mistrů zapomenout.

"Prožili jsme skvělé čtyři roky v soutěži a teď asi bude nějaký čas trvat, než se se vrátíme," dodal stoper.

Borussia v repríze finále Ligy mistrů z roku 1997 podlehla v Turíně 1:2 a před domácí odvetou pomýšlela na postup. Jenže hned ve třetí minutě po trefě Carlose Téveze prohrávala. "Srazilo nás to, naopak soupeřovo sebevědomí rostlo každou minutou. Ve finální fázi nám naprosto chyběla údernost," posteskl si kouč Jürgen Klopp nad neškodnou ofenzivou.

Mnohem lépe si v osmifinále vedly Leverkusen (1:0, 0:1, neúspěch v penaltách proti Atléticu) a Schalke (0:2 a 4:3 proti Realu). Přitom to byl právě Dortmund, jemuž se z této trojky dávali na startu jarní části Ligy mistrů největší šance.

"Vyřazení je naprosto zasloužené. Tuhle porážku musíme přijmout. Pokud nedáte gól a vystřílíte na bránu jen dvakrát za 78 minut, nemůže to stačit," poznamenal Klopp, který dovedl Dortmund před dvěma lety až do finále soutěže.

"Vypadnutí není velký problém, stalo se to i jiným klubům. Teď se musíme soustředit na Bundesligu a Německý pohár," dodal.

Reakce hostů byla pochopitelně radostnější. Kouč Juventusu Massimiliano Allegri věří, že jeho tým postupem neřekl poslední slovo.

"Po skupině jsme naši hru posunuli dál a v obou zápasech jsme předvedli skvělé výkony. Uvidíme, jestli teď budeme čelit někomu z magické čtyřky - Barceloně, PSG, Realu Madrid nebo Bayernu Mnichov. Když zopakujeme stejné výkony, nejsme bez šancí," uvedl Allegri.