"Nevím, jestli lidi očekávali, že budu chytat jako v Marseille nebo Groningenu. Myslím, že to byl nesmysl. V koutku duše jsme mysleli na to, že bychom je mohli porazili, ale znali jsme jejich kvality. Možná někdo čekal, že to bude lehčí duel, ještě když jsme je porazili doma. Potvrdilo se, že takové kluby můžeme porazit, ne porážet," řekl Koubek novinářům.

Marseille podle něj Slovanu ukázala, jak se momentálně hraje na evropské úrovni. "Jsou úplně někde jinde. Ti hráči jsou v reprezentacích a celý ten tým tady dneska předvedl, jak se má hrát, prostě fotbal, který se teďka hraje. Byli hrozně silní na míči, hrozně rychle u nás, když jsme se snažili rozehrát. Potrestali de facto každou naši chybu," uvedl Koubek.

"My jsme měli jednu šanci za stavu 0:0, pak závar za stavu 0:2. Dali jsme gól z penalty, pak z jednoho centru. Moc jsme toho nevymysleli a nebyli jsme ani moc silní dozadu. Myslím, že jsme dneska tahali za kratší konec a Marseille ukázala, že postoupila zaslouženě," připustil Koubek.

Jeho tým mohou zpětně mrzet především domácí ztráty. S Bragou prohrál 0:1 a s Groningenem remizoval 1:1 po sporné penaltě v závěru nastavení. "S Groningenem jsme dostali gól v nastavení z vymyšlené penalty, v Braze nás okradli o gól. Bohužel jsme si to prostě prohráli sami. Kdybychom doma remizovali s Bragou a dotáhli zápas s Groningenem, mohli jsme třeba dnes být postupující oba dva s Marseille," řekl Koubek.

Jinak u něj převládal dobrý pocit z tažení od předkol Evropské ligy. "Můžeme být všichni rádi, že jsme dnes takový zápas vůbec hráli, že jsme měli v případě výhry šanci postoupit. Zůstáváme nohama na zemi, jsme rádi, že jsme tohle mohli prožívat. Když jsme dali gól na 2:3, bylo to něco nádherného, jak s námi lidi žili. Budeme si to navždy pamatovat v hlavách, stejně jako třeba zápas na Hajduku Split," poznamenal.

Jen na hostování

V Liberci je na hostování do konce sezony ze Sparty a počítá s tím, že jej dodrží. "Informace jsou pořád stejné. Hostování platí a myslím, že začnu zimní přípravu tady s Libercem. Nemůžu to říct na sto procent, ale všechny indicie mám k tomu, že tady budu s klukama a budeme pokračovat v jízdě, kterou jsme nastartovali, i když jedna éra teď skončila," prozradil.

"Ale jsme na třetím, čtvrtém místě v lize, bojujeme o pohárové příčky a budeme se to ještě snažit Plzni a Spartě znepříjemnit. Aby věděly, že si na Liberec musí dát pozor, protože máme zdravé mužstvo, skvělou partu a já jsem pyšný, že u toho můžu být," dodal třiadvacetiletý gólman.