Zkušený kouč ale nepodlehl nepřátelské atmosféře vytvářené částí publika a tým dovedl ve svém prvním utkání po návratu na střídačku Viktorie k přesvědčivé výhře nad Hradcem Králové. A k posunu mužstva do čela tabulky před pražské týmy Sparty a Slavie.

Vnímal jste pokřiky malé části fanoušků vůči vaší osobě?
Přiznám se, že jsem fanoušky vnímal. Nevím, co za tím stojí. Neudělám s tím nic, jako trenér na to můžu pouze odpovědět tak, že moje mužstvo bude podávat dobré výkony a pokud možno vyhrávat.

Co jste říkal tomu, že jiná část fanoušků reagovala na protesty kotle pískotem a celý stadion se už ve druhém poločase soustředil jen na fandění a podporu mužstva?
Myslím si, že celkově byla převaha přátelské a pozitivní atmosféry a za to bych chtěl fanouškům poděkovat.

V lize jste vedl tým naposledy v březnu. Pociťoval jste před zápasem s Hradcem nervozitu?
Určité napětí člověk prožívá, premiéra s sebou nese vždycky určitý moment nejistoty. Byl jsem rád, že zápas skončil, jak skončil.

Při svém příchodu jste řekl, že se zaměříte na korektury v organizaci defenzivy či na standardní situace. Jak jste spokojen s tím, že některé zmíněné prvky se na hře mužstva projevily už v utkání s Hradcem?
Měli jsme před zápasem nácviky součinnosti dvou fází hry. Chceme provést určité korektury v organizaci defenzivní složky výkonu. V ofenzivní složce jsme pokračovali v trendu, který tu je, a soustředili jsme se na obranné standardní situace. To byly takové první tři úkoly, které jsme si dali do tohoto týdne. Mohu říci, že odezva na ty myšlenky, které se do mužstva pumpovaly, byla v tomto zápase dobrá.

Oproti poslednímu zápasu Plzně v Českých Budějovicích jste udělal jedinou změnu v sestavě, když jste do branky místo Petra Bolka vrátil Matúše Kozáčika. Můžete svůj krok vysvětlit?
Matúš tu dělal dlouho jedničku. Bral jsem to tak, že si jednička po Ploješti odpočinula na jeden zápas a pokračuje. Nechtěl jsem Matúšovi vzít pozici jedničky po jednom zápase. Petrovi jsem to vysvětlil, pochopil to a vzal to jako profesionál.

Mluvil jste o tom, že se více zaměříte na standardní situace. Byla parádní branka Davida Limberského výsledkem zvýšené pozornosti na standardky v přípravě na zápas?
Ano. Byl to gól ze skříňky hrajícího asistenta Pavla Horvátha. Právě on má na starost útočné standardky, to byl jeho přínos do zápasu.

Proč se Pavel Horváth v utkání s Hradcem nedostal na hřiště?
V pátek utrpěl zhmoždění svalu, nebyl úplně fit.

V sobotu vás čeká těžký zápas proti Slavii, kterou jste březnu musel překvapivě po dvou kolech opustit. Půjdete proto do utkání se zvýšenou motivací?
Já se ve Slavii stal obětí jakési „ruské rulety", ale žádné větší emoce to ve mně nebudí. V dalším kole chceme být stejně úspěšní jako v utkání proti Hradci Králové.