"Z naší strany líbilo úplně vše. Výborně jsme soupeře vysoko napadali, výborně jsme bránili a když bylo potřeba, podnikli jsme skvělý protiútok. Když bylo třeba zatnout zuby a trpět, udělali jsme to," řekl po zápase Simeone.

Přestože madridský celek držel míč jen 37 procent času, vyhrál na střely 16:13. Jediný gól vstřelil v 35. minutě s pomocí tyče Yannick Carrasco. "Po celých 90 minut jsme hráli s velkou intenzitou, přitom proti nám stál jeden z nejlepších klubů na světě. Byl to jeden z nejlepších výkonů od chvíle, co jsem v Atléticu," uvedl argentinský kouč, jenž vede Atlético od konce roku 2011.

Penaltu nedal i Platini s Messim

Nezlobil se ani na Antoina Griezmanna, který ve 84. minutě nedal penaltu. Madridský celek kopal v posledních čtyřech zápasech Ligy mistrů tři pokutové kopy a ani jeden neproměnil. Z toho dvakrát Griezmann. "Maradona, Messi, Platini, Zico, ti všichni nedali penalty. Griezmann bude pokračovat v jejich zahrávání," podotkl Simeone.

Bayern utrpěl první bodovou ztrátu v této sezoně a nevyšla mu odveta za vyřazení od Atlética v semifinále minulého ročníku. Bavorský velkoklub navíc potvrdil, že se mu na španělské půdě nedaří. Prohrál tam počtvrté za sebou a opět bez vstřelené branky.

Bayern byl příliš pomalý

"Bylo to komplikované utkání, jak jsme očekávali, ale měli jsme hrát lépe. Byli jsme příliš pomalí a to nás stálo to, abychom si vytvořili více šancí," mínil trenér Carlo Ancelotti, který s týmem vyhrál předchozích osm zápasů od příchodu do Bayernu.

Německý šampion věří, že navzdory středeční porážce ještě vyhraje skupinu. "Atlético ukázalo zabijácký instinkt, my ne. Máme další šanci je porazit doma," podotkl brankář Bayernu Manuel Neuer. "Musíme se přes to přenést. Stále je začátek sezony a pořád můžeme vyhrát skupinu, když porazíme Atlético doma," dodal Ancelotti.

TAKÉ ČTĚTE: Vaclík zachránil Basilej od debaklu na Arsenalu, Bayern poprvé prohrál