"Na to, že to byl první zápas sezony, to byl opravdu velmi dobrý fotbal. Sevilla předvedla skvělý výkon, měli jsme i trochu štěstí," uvedl po zápase Zidane.

Real na stadionu v Trondheimu vedl, ale Sevilla skóre otočila. V třetí minutě nastavení se však hlavou trefil Ramos a dal vzpomenout na předloňské finále Ligy mistrů proti Atléticu Madrid, v němž ve stejné minutě gólem na 1:1 rovněž zařídil prodloužení.

"Měl jsem štěstí, že jsem byl opět ve správnou chvíli na správném místě. Ale neřekl bych, že je to náhoda. V DNA Realu je zakořeněné nejen vítězit, ale i bojovat do poslední sekundy," prohlásil Ramos.

Španělský reprezentant skóroval i v letošním finále Ligy mistrů. "Musím přiznat, že ty góly proti Atléticu a Seville v závěru jsou opravdu jedinečné chvíle v životě. Až si na to vzpomenu zítra, vychutnám si to ještě víc, protože se to seběhlo hodně rychle," uvedl Ramos.

"Hráč jako Sergio je vždy tím, kdo zápasy rozhoduje. Viděli jsme to už dříve a viděli jsme to i dnes. Vždy je tu pro nás, aby nám získal trofej. Byl přesně tam, kde měl být," ocenil kapitána Zidane.

Real nechal v duelu s vítězem Evropské ligy Sevillou odpočívat řadu opor. Chyběli portugalští mistři Evropy Ronaldo s Pepem, Velšan Gareth Bale i Němec Toni Kroos. V útoku dostal šanci dvacetiletý talent Marco Asensio a svůj debut za A-tým "Bílého baletu" už po 21 minutách oslavil nádherným gólem zpoza vápna přímo do horního rohu branky.

"Předvedl vyspělý výkon, nejen díky tomu gólu, který byl fantastický. Když dáte hráči důvěru a on vám ji splatí tím nejlepším možným způsobem, máte radost. Zůstane s námi v týmu," řekl Zidane na adresu mladíka, který v minulé sezoně hostoval v Espaňolu Barcelona. "Máme dobrý a vyvážený tým. Čtyři pět hráčů tu dnes nebylo a zvládli jsme to. Máme zkušené i mladé hráče," dodal francouzský kouč.