Český tým ve třech kvalifikačních zápasech se Severním Irskem, Německem a Ázerbájdžánem neskóroval a ve skupině je se dvěma body předposlední. "Všichni hráči, kteří se starají o ofenzivu, by měli cítit, že není dobře, že jsme nedali gól. Na druhou stranu nás to nesmí úplně svazovat, abychom v případných šancích nebyli zbrklí nebo hektičtí," řekl Krejčí na setkání s reprezentanty.

"Takovou sérii jsem dlouho nezažil. Ale jsme dost zkušení na to, abychom se s tím dokázali porvat a poradit si. Všichni si to plně uvědomujeme a věříme, že teď tam gól dorveme, i kdyby to mělo být silou," doplnil třicetinásobný reprezentant.

Rychlý gól by pomohl

Norsko, které získalo o bod víc než český tým, nepodceňuje. "Myslím, že nás rozhodně nečeká jednoduchý zápas. Na druhou stranu musíme vyhrát, tak si to nastavit do hlav a udělat pro to na hřišti maximum," řekl Krejčí.

"Bylo by příjemnější, kdyby se nám podařilo vstřelit branku během prvního poločasu. Spadne to z vás a hraje se pak lépe. Ale dokud šance dát gól bude, tak za tím půjdeme až do konce," dodal rodák z Prahy.

Učil se od Lafaty

Příliš se nedaří ani jeho Boloni, která v posledních sedmi kolech italské ligy nezvítězila a je až na patnáctém místě tabulky. "Samozřejmě se chceme pohybovat výše. Hlavně v těch prvních zápasech byla škoda, že jsme třikrát remizovali. Mohli jsme mít víc bodů. Třeba s Laziem jsme vedli do 97. minuty 1:0 a v 98. minutě jsme dostali gól z penalty a pískl se konec. Se Sassuolem i Chievem jsme taky ztratili vedení," litoval Krejčí.

V Serii A čeká na svůj premiérový zásah, zatím si v jedenácti utkáních připsal tři asistence. "Nějak mě to netrápí, ale určitě bych rád týmu pomohl i gólem. Zatím to tam nepadlo, ale věřím, že to přijde. Soustředím se na tréninku na zakončení. Snažím se použít i to, co jsem se naučil ve Spartě a třeba okoukal od Davida Lafaty," přiznal odchovanec letenského klubu.

ČTĚTE TAKÉ: Česká zbraň na udatné Nory: blázen, který jde do všeho po hlavě