Autor čtyř branek této kvalifikace Schick léčí zranění a pro trenéry je hledání útočníka číslo jedna zásadním bodem před zítřejším klíčovým soubojem. „Oslabení to samozřejmě je, ale myslím, že máme výborné útočníky. Ondras zažil skvělý debut a Krmelec měl v lize zdařilé duely,“ říkal záložník Alex Král.

Česko - Kosovo, utkání kvalifikace odehrané v září 2019
Nejen bitva o postup na Euro. Proč je střet s Kosovem rizikový?

Ondrášek se výtečně předvedl při premiéře v národním týmu, kdy sestřelil hvězdnou Anglii. „Hodně mi připomíná Romana Bednáře. Oba jsou podobné typy, až šílenci, to je na nich krásné,“ poznamenal obránce Jakub Brabec.

V Dallasu ale třicetiletý forvard odehrál poslední zápas téměř před měsícem. „Normálně jsem trénoval a udržoval se ve formě. Jediný rozdíl byl, že se nehrály zápasy, o to víc jsem ale hladový,“ ubezpečil muž s přezdívkou Kobra.

Krmenčíkova střelecká forma

Střeleckou formu dlouhodobě potvrzuje plzeňský Krmenčík. V této sezoně se zatím prosadil třináctkrát v jednadvaceti soutěžních zápasech. Co může být plusem pro jeho nasazení? „Bude na domácím hřišti, na které je zvyklý,“ připomněl Brabec, že zápas proti Kosovu se odehraje v Plzni, kde sedmadvacetiletý kanonýr zná každý drn na hřišti.

Patrik Schick
Česko vs. Lipsko. Fotbalový reprezentant Schick má od klubu ultimátum

Možná i sami trenéři ale budou o ideální variantě přemítat ještě do zítřka. „Všichni na tréninku makáme, a co kouč připraví, se uvidí,“ podotkl Ondrášek.

Který kanonýr nakonec dostane přednost?