Bayern v pátém kole úvodní fáze LM nenapravil sobotní bundesligovou prohru 0:1 s Dortmundem. Do osmifinále postoupí z druhého místa ve skupině za Atléticem Madrid, což se mu stalo poprvé od roku 2009.

"Nepodcenili jsme Rostov. Nehráli jsme dobře, to je důvod porážky. Po našem gólu jsme udělali příliš mnoho chyb. Momentálně je to pro nás těžké," citoval klubový web italského kouče Ancelottiho.

Bavorského favorita poslal do vedení v 35. minutě Douglas Costa, těsně před pauzou odpověděl Sardar Azmoun. Jeho spoluhráč Dmitrij Poloz v 50. minutě z penalty skóroval podruhé, ale Juan Bernat rychle vyrovnal. V 67. minutě však Christian Noboa z přímého kopu zajistil Rostovu premiérové vítězství v Lize mistrů.

Žádné výmluvy

"Musíme vědět, že soupeř také dokáže vstřelit góly, kterými nás potrestá za chyby. Momentálně jich děláme moc. Neumím si to vysvětlit, ale je třeba to rychle změnit," prohlásil kapitán německého šampiona Philipp Lahm.

Nevymlouval se na ruské teploty pod bodem mrazu ani na sestavu s několika náhradníky. "Jsme Bayern a takové zápasy musíme vyhrávat. Je jedno, kde hrajeme a kolik je tam stupňů. Měli jsme na hřišti dost kvality, nastoupilo hodně reprezentantů. Na rotaci se nemůžeme vymlouvat," konstatoval třiatřicetiletý obránce.

Šéf Bayernu Karl-Heinz Rummenigge za výkon proti Rostovu kritizoval stopera Jéromeho Boatenga, který zápas nedohrál kvůli svalovému zranění. "Jérome potřebuje znovu najít svůj klid, od léta je toho nějak moc. Bylo by v zájmu jeho i celého klubu, kdyby se trochu vrátil na zem," upozornil Rummenigge.

TAKÉ ČTĚTE: LM: Messi vystřílel Barceloně postup, slaví i City. Arsenal jen remizoval