Leicester si postup zajistil úterní výhrou 2:1 nad Bruggami a kolo před koncem základních skupin má jistotu, že do vyřazovací části projde z prvního místa tabulky. "Je to neuvěřitelné. První místo… Mám velkou radost a jsem pyšný. Kvůli hráčům, fanouškům i vedení," citovala italského kouče britská média.

Leicester, který v posledním utkání bude hájit neporazitelnost proti Portu, tak po senzačním titulu z minulé sezony překvapuje i v Lize mistrů. "Teď nás čeká další část cesty, play off. Prostě neuvěřitelné," uvedl Ranieri s tím, že soupeře pro osmifinále neřeší.

"Je to úplně jedno, věřte mi. Jen doufám, že budeme ve formě. Bude to další část naší pohádky a jestli vypadneme, nebo ne, to už není důležité," prohlásil Ranieri. "Navíc chci hráče přinutit k tomu, aby se koncentrovali na domácí soutěž. Jsme velmi blízko sestupu, takže musíme začít hrát jako v Lize mistrů," dodal.

Ranieri se stal teprve druhým trenérem, který dokázal do vyřazovací části Ligy mistrů projít s pěti různými kluby. Vedle Leicesteru se mu to povedlo s Chelsea, Juventusem, AS Řím a Interem Milán. Lépe je na tom pouze jeho krajan Carlo Ancelotti, kterému se podařilo v Lize mistrů postoupit ze skupiny dokonce s šesti celky.

TAKÉ ČTĚTE: Real slaví postup v LM, dál jde i Juventus. V Dortmundu padlo 12 gólů