Polský reprezentant ve 28. minutě krásnou střelou přes zeď překonal brankáře Jana Oblaka a při oslavě strčil míč pod dres a ocucával si palec na pravé ruce. "Chtěl jsem ukázat, že moje žena je těhotná. Ten gól je pro ni a dítě v jejím bříšku. Pro mě to byl výjimečný zápas i gól, takže jsem velmi šťastný," řekl novinářům Lewandowski.

"Je to opravdu zvláštní pocit. Stejně bychom to nemohli dlouho tajit, takže tohle byl perfektní moment, abychom se o to podělili. Je to sen," doplnil osmadvacetiletý kanonýr.

Z podobné standardní situace skóroval i při páteční bundesligové výhře 3:1 v Mohuči. "Poslední dva tři měsíce trénuju přímé kopy. Jsem opravdu rád, že mi to vychází," řekl Lewandowski, který v této sezoně zaznamenal za klub a reprezentaci 24 branek ve 24 zápasech.

Radost má i kouč Ancelotti

Radost z nejlepšího střelce bavorského mužstva měl i trenér Carlo Ancelotti. "Když máte děti, je vaše motivace ještě větší a v budoucnu to určitě bude platit i u Roberta," uvedl sedmapadesátiletý italský kouč.

Bayern měl už před závěrečným šestým utkáním skupiny D jistotu, že do osmifinále postoupí z druhé pozice za Atléticem. I tak německý mistr soupeři vrátil zářijovou porážku 0:1 z Madridu. "Hráli jsme dobře, hodně drželi míč a nepouštěli Atlético do protiútoků. Výsledek není důležitý, ale dodá nám hodně sebevědomí do nadcházejících zápasů," prohlásil Ancelotti.

"Naším cílem bylo vyhrát skupinu, ale nemyslím, že by se toho moc změnilo. Mezi prvními a druhými týmy není velký rozdíl. Teď si musíme počkat na los," dodal bývalý kouč AC Milán, Realu Madrid, Paris St. Germain nebo Chelsea.

TAKÉ ČTĚTE: V Lize mistrů postupují Neapol a Benfica, Basilej v Evropě končí