Ronaldo v poslední době neprožívá úplně ideální období. V dosavadním průběhu španělské ligy dal jen dvě branky, o víkendu ale jednou trefou přispěl k vysoké výhře 6:1 na půdě Betisu Sevilla a proti outsiderovi z Varšavy by se mohl rozstřílet.

"Bílý balet" sobotním vítězstvím ukončil sérii čtyř remíz a proti Legii, která má ze dvou zápasů Ligy mistrů nula bodů a skóre 0:8, chce udělat rozhodující krok k postupu. Madridští jsou se čtyřmi body ve skupině o skóre druzí za Dortmundem, třetí Sporting Lisabon je o bod zpět. "Jdeme do zápasu dobře naladěni. Víme, že nadcházející dva duely s Legií budou mít velký dopad na to, jestli skončíme první ve skupině," řekl záložník Isco.

V druhém duelu skupiny F změří Sporting Lisabon síly s Dortmundem. Borussia měla skvělý vstup do sezony, ale nyní se zadrhla a v posledních třech zápasech nevyhrála.

Uspějí "Lišky" i proti Kodani?

Debutant v soutěži Leicester prožívá rozporuplnou sezonu. Anglický šampion je v Premier League až třináctý, na evropské scéně se mu ale daří a po dvou zápasech skupiny je s plným bodovým ziskem a čistým kontem v čele tabulky. Dobrou formu v Lize mistrů chtějí "Lišky" potvrdit doma proti Kodani, která už 23 soutěžních utkání neprohrála.

"Minulou sezonu jsme byli jako v jiném světě. Teď jsme se vrátili zpět na zem a musíme reagovat. Je logické, že když hrajete první zápasy v Evropě, tak někde ztrácíte. Kodaň je nepříjemná svou fyzickou hrou, ale musíme si s tím poradit," řekl trenér Leicesteru Claudio Ranieri, jenž ve čtvrtek oslaví 65. narozeniny.

Lyon přivítá rozjetý Juventus

Jiný anglický klub Tottenham se představí ve skupině E v Leverkusenu. Domácí Bayer má na kontě dvě remízy, hosté pak jednu výhru a jednu porážku. Tabulku překvapivě vede Monako, které nečekaně vyhrálo na půdě Tottenhamu a minule v nastavení zachránilo bod s Leverkusenem. Francouzský celek se v úterý proti CSKA Moskva pokusí o premiérovou výhru na ruské půdě.

Ve skupině H chce potvrdit formu Juventus Turín. "Stará dáma" vyhrála posledních pět utkání při skóre 14:1 a úspěšnou sérii hodlá prodloužit v Lyonu. V druhém duelu Dinamo Záhřeb poprvé v Lize mistrů povede kouč Ivajlo Petev. Jeho svěřenci mají po dvou zápasech nula bodů a skóre 0:7, což se pokusí zlepšit proti vítězi posledních tří ročníků Evropské ligy Seville.

Úterní program fotbalové Ligy mistrů (začátky 20:45):

Skupina E:
CSKA Moskva (v tabulce 4.) - AS Monako (1.)
Bayer Leverkusen (3.) - Tottenham Hotspur (2.)

Skupina F:
Sporting Lisabon (3.) - Borussia Dortmund (1.)
Real Madrid (2.) - Legia Varšava (4.)

Skupina G:
Leicester City (1.) - FC Kodaň (2.)
Club Bruggy (4.) - FC Porto (3.)

Skupina H:
Dinamo Záhřeb (4.) - FC Sevilla (2.)
Olympique Lyon (3.) - Juventus Turín (1.)