Obránce Viktorie David Limberský na středeční tiskové konferenci několikrát zavtipkoval. „Já jsem byl jen u pěti obdržených branek, takže mám lepší bilanci než spoluhráči,“ odpovídal Limberský na otázku týkající se devíti inkasovaných gólů ze tří letošních vzájemných duelů.

Proti Bukurešti budete hrát už počtvrté. Můžete se ještě překvapit?
Je pravda, že zápasů s Bukureští už bylo hodně. Výsledkově jsme je nezvládli až tak dobře, ale věřím, že poslední zápas s FCSB zvládneme a vyhrajeme.

Mohla by být cesta k vítězství snazší, protože FCSB má už jistý postup?
Těžko říct. Je pravda, že postup mají jistý a my bojujeme o druhé postupové místo. Proto věřím, že máme větší motivaci než FCSB. Když Lugano neprohraje s Beer Ševou a vyhrajeme, tak si zajistíme postup, což je pro nás všechny v klubu velká motivace.

S Bukureští jste během krátké doby dvakrát prohráli. Berete zápas už osobněji, že by další porážka bolela více než od jiného soupeře?
Když budu mluvit za sebe, tak bych řekl, že už je to v osobní rovině. Samozřejmě není dobře, když opakovaně neuspějeme. Na druhou stranu naše výkony nebyly až tak nejhorší. Nezvládli jsme závěry zápasů a z toho je třeba si vzít ponaučení. Třeba z toho, že Bukurešť má silnou ofenzivu a hráči si středem hřiště zabíhají za obranu.

Co udělat pro to, abyste neinkasovali hodně branek?
Trenér určí taktiku. Když budeme hrát dobře dopředu, tím méně starostí budeme mít v obraně.

Může být pro vás výhoda, že Bukurešť prohrála poslední ligový zápas?
Nemyslím si to, protože po prohraném utkání se tým vždycky více semkne a má větší motivaci dokázat, že neprohrává opakovaně. Takže je to spíš naše nevýhoda.