Od zvláštního zpravodaje Deníku

Stadion Bayernu Mnichov je skutečným skvostem. Mladý hráč kladenského klubu si v něm užil nejen prohlídku, ale také duel Bundesligy mezi bavorským gigantem a Stuttgartem.

„Je to zatím největší stadion, na kterém jsem byl. Atmosféra je tu úžasná. Navíc má takovou kapacitu, kterou v Česku nezažijete," svěřil se Václav Ryšlink. Společně s Markem Donátem, hráčem Bohemians 1905, měli možnost v zákulisí bavorského celku strávit několik dní.

Návštěva Allianz Areny na ně ale udělala největší dojem. Stadion s kapacitou přes sedmdesát tisíc diváků leží v německém Mnichově a své zápasy na něm hraje Bayern Mnichov i druholigový Mnichov 1860.
Stát se přímým účastníkem fotbalového duelu je ale věc zcela výjimečná.

„Vstupenky na většinu utkání této fotbalové sezony jsou vyprodány. Kdo jí nevlastní, má tak bohužel smůlu. Stadion by mohl mít větší kapacitu, ale větší počet diváků by znamenal snížení možnosti splynout s děním na trávníku. Proto se architekti rozhodli pro řešení, které zde vidíte," přiblížil mladým českým nadějím místní průvodce.

Šatna hráčů Bayernu Mnichov, tiskové středisko, regenerační centrum… To vše měli možnost čeští vyslanci vidět. „Je to úplně něco jiného, než co jsem zatím viděl. Mám Bayern rád, takže je to opravdový zážitek," usmíval se Václav Ryšlink.

Skutečně. Allianz Junior Football Camp 2012 skutečně připravil pro něj a Marka Donáta nevšední zážitek.

Zdroj: Youtube