Tuhle bitvu funkcionáři Sparty prohráli. Mahmutovič sám přiznal, že ačkoliv mu v Praze nabízeli lepší kontrakt, mnohem víc se mu zamlouvalo jednání lidí ze Štruncových sadů. Roli mohl sehrát i fakt, že zatímco Sparta sází na Davida Lafatu, Plzeň teď útočníka hledá.

"Viktorii jsem preferoval z hlediska sportovního rozvoje, klubové atmosféry i jednání jejího vedení," řekl na úvod Mahmutovič.

Dorazil do Plzně, dostal dres s číslem 25 a dál vyprávěl o tom, proč dal přednost lídrovi tabulky a ne Spartě, která hraje v Evropě.

"Sparta vstoupila do jednání až tento týden. Ale vedení Plzně bylo rychlejší, jasně mi prezentovalo své představy o mé pozici v týmu, o stylu hry, kterým se chce mužstvo prezentovat, i o dlouhodobých cílech klubu," dodal někdejší talent a bosenský reprezentant do 21 let.

Osmadvacetiletý forvard také nabídl svůj pohled na zápolení těchto rivalů.

"Viktoria je nejlepším českým klubem a chci s ní získat titul. Nabídka Sparty byla v porovnání s Viktorií - co se týká peněz - výrazně vyšší. Proto mě mrzí lži v duchu prohlášení, že mým jediným motivem byly peníze," vysvětlil hráč, jenž podepsal smlouvu na tři a půl roku.

Kromě toho si prostudoval tým Viktorie. Během představení neopomněl zdůraznit, že bude hrát s výbornými fotbalisty a že se nebojí zdravé konkurence (především v podobě na podzim nevýrazných Stanislava Tecla a Jana Chramosty). Ale těší se i na vtípky Pavla Horvátha.

"Plzeňská kabina je pověstná kamarádskou atmosférou," dodal Mahmutovič.

Zdá se, že v Plzni si fanoušky získá. Otázkou je, zda si neznepřátelil po Teplicích také Spartu…