Jak tedy budou vypadat tréninky Chelsea? Vedení londýnského klubu po domluvě s trenérem José Mourinhem kvůli špatným výsledkům zatrhlo hráčům veškerou zábavu, vtípky a srandičky. Půjde jen o dřinu.

Není se čemu divit. Vždyť londýnský klub prožívá nejhorší start za posledních 29 let. A to majitel klubu Roman Abramovič rozhodně trpět nebude.

Podle listu Daily Telegraph tak mají fotbalisté Chelsea nařízené soustředit se v tréninkovém středisku Cobham pouze na tvrdou práci a taktiku. Na oblíbené legrácky musejí před náročným týdnem zapomenout.

Náročným týden? Ano. „Blues" čeká ve středu úvodní zápas v základní skupině Ligy mistrů proti Maccabi Tel Aviv a už v sobotu v Premier League vyzvou Arsenal s Petrem Čechem v brance, který po loňské sezoně odešel právě z Chelsea.

Zatím se ale zdá, že se o místo nemusí bát ani kontroverzní kouč Mourinho. I když na dvě porážky v řadě není Chelsea zrovna zvyklá. „Nyní je strašně jednoduché kritizovat mě i hráče. Tvrdit, že je všechno špatně. Nehrajeme tak špatně, jak výsledky naznačují. Ale vše jde proti nám," reagoval Mourinho po prohře s Evertonem.

Co naplat. Mourinho se tak musí poprvé vypořádat ve svém angažmá s tlakem. Ustojí ho? „Můžu vám potvrdit, že druhou ligu hrát nebudeme," prohlásil.

Podle některých informací se však špatné výsledky odráží i ve vztazích mezi hráči. Tiskový mluvčí Chelsea ale údajný konflikt mezi ikonou Johnem Terrym a Španělem Diegem Costou dementoval.

Naskočí Chelsea na vítěznou vlnu?