„Uhrávali to hlavně v situacích jeden na jednoho. Mají tam šikovné hráče. Dávali jsme jim ve středu hřiště moc prostoru, z toho pramenily jejich příležitosti," viděl rozdílové dění na hřišti gólman Slovácka.

Byl podle vás rozhodujícím momentem zápasu druhý gól soupeře po necelé hodině hry?
Asi jo, položil nás. Malinský to trefil pěkně. Od nás to byl špatný výkon. Místo klidu do zbývajících zápasů se v tom zase budeme plácat.

Kde jste viděl chybu při druhé brance?
To nevím, někdo to tam špatně odkopl. Najednou tam byl hradecký hráč úplně sám, měl spoustu času vystřelit. Na balon jsem si sice šáhl, ale bohužel, spadlo to do brány. Takové situace nás sráží.

Už bývá pomalu zvykem, že první poločasy máte horší. Dokážete říct proč?
Těžko říct, kdybychom to věděli, tak to změníme. V minulém zápase v Karviné byla první půlka dobrá, ale teďka jsme se nedokázali vůbec dostat do hry.

Soupeř byl lepší v kombinaci hlavně ve středu hřiště, tam vás přehrával. Souhlasíte?
Přehrávali nás. Drželi víc balon, uhrávali to v situacích jeden na jednoho. Mají tam šikovné hráče. Dávali jsme jim tam moc prostoru, z toho pramenily jejich příležitosti.

Jak moc chyběl v obraně vykartovaný Veliče Šumulikoski?
Nevím, jestli chyběl…věděli jsme, že hrát nebude. Myslím si, že o Šumim ten zápas nebyl.

Do druhého poločasu přišel Zajíc a Hlúpik, oba hru oživili…
Řekl bych, že se střídání vyvedlo. Kluci pracují dobře na tréninku. Oživení tam bylo vidět, ale gól jsme nedali, takže ve finále je to celé k ničemu.

Na podzim zbývají ještě dva zápasy, body můžete urvat ještě vylepšit v Liberci a na Dukle.
Jsou to soupeři kolem nás, určitě víme, že bodovat můžeme i venku. Tři body z Karviné jsme nepotvrdili, mohli jsme se vyhoupnout do středu tabulky, prohra nás srazila dolů. V těch dvou zápasech se musíme snažit uhrát co nejvíc bodů.

Téměř celý zápas pršelo. Jak se vám chytalo?
Mně osobně to nevadí, naopak, mám to rád, v tom problém nebyl. Trošku se tam v prvním poločase točil vítr, ale po přestávce to bylo v pohodě.
Vstupné na zápas bylo deset korun. Co říkáte na návštěvu, která byla něco málo přes čtyři tisíce diváků?
Nevím, jestli jsem měl čekat nějakou větší návštěvu. V takovém dešti to bylo těžké předvídat.