Honzo, způsobili jste velkou fotbalovou senzaci. Jaké jsou bezprostřední pocity?
V kabině panuje velká euforie. Jsou to nádherné pocity. Myslím si, že jsme zcela zaslouženě vyhráli a postoupili.

Plzeň byla velkým favoritem, navíc posilněna vítězstvím nad Spartou…
Do zápasu jsme šli s respektem, ale rozhodně jsme se nebáli, trenér nás k tomu nabádal a myslím si, že to bylo vidět. Neměli jsme v sobě pocit, že bychom měli prohrát. Nastupovali jsme na hřiště s čistou hlavou, s tím, že to chceme poctivě odpracovat a užít si to.

Dát Plzni čtyři branky, to se hned tak nevidí…
Snažili jsme se. Myslím si, že od začátku jsme šli s chutí do toho a s touhou uspět, což se podařilo. Důležitý byl gól na 2:1, kdy Vaška Jurečku poslal do sóla hostující hráč, který to krásně uklidil. Bylo to v momentě, co Plzeň začala být silnější na míči. Rozhodující bylo také to, že umíme měnit tempo hry.

Vy osobně jste se zapsal taky mezi střelce, a to skoro střelou z poloviny hřiště. Něco podobného jste vymyslel už v přípravě proti Vítkovicím…
(usměje se). Gólman se asi nedíval na video z léta, bohužel pro něho. Nebojím se zkoušet střílet z dálky. Viděl jsem, že Petr Bolek je trochu v předklonu, zrovna se asi vydýchával, tak jsem to zkusil a podruhé to vyšlo.

Byl to váš nejdůležitější gól kariéry?
Před zápasem jsem si říkal, že to bude můj nejlepší zápas v kariéře. To, že jsem dal gól, byla třešnička na dortu.

Plzeň šla brzy do vedení, ale bylo vidět, že vás to nerozhodilo. Opava hrála pořád svou hru…
Budu opakovat slova trenéra,že ať už povedeme, nebo budeme prohrávat, musíme hrát svoji hru. O ni jsme se snažili od začátku, a to i po inkasované brance. Myslím si, že kromě gólu Plzeň větší vážnější šanci v poločase neměla. Snažili jsme se o obrat, povedlo se, takže paráda.

Nepřekvapilo vás to, že Plzeň v některých chvílích až moc chybovala?
Trochu mě to překvapilo i vzhledem k nedělnímu duelu se Spartou. Dnes to bylo jiné, naší výhodou bylo, že jsme chyby dokázali potrestat.

Po Slovácku jste říkal, že si přejete Bořka Dočkala a Spartu, jak je tomu nyní?
Hráli jsme pro Zdenu Pospěcha, který říkal, že by si ještě rád zahrál pohár, tak jsme mu to splnili. Říkal, že se nyní hodně rychle uzdravuje, tak nás poprosil, abychom přežili v poháru zimu. Snad je spokojený.

Co říkáte na atmosféru? Ta byla jak z dob Kaučku…
Na Kaučuk jsem chodil jako malý kluk, teď jsem ji zažil jako hráč. Bylo to pro mě neskutečné.

V sobotu vás čeká Třinec, nebudou vám chybět síly? I když Jan Schaffartzik říkal, že taková utkání jako bylo to s Plzní dobíjejí energii…
Šafa má pravdu. Dobře zregenerujeme, tohle vítězství nám v hlavě zůstane. Když víme, čeho jsme schopni proti Plzni, tak to musíme ukázat proti Třinci.

ČTĚTE TAKÉ: Pohárová senzace: Druholigová Opava vyřadila Plzeň. Končí i Sparta