Bývalý hráč Sigmy měl totiž předdohodu s SFC Opava s tím, že tam bude pracovat jako šéf Sportovního centra mládeže (SCM). K ukončení této dohody nedošlo v termínu, takže Pulpit si vybral nového asistenta. Tím je Jiří Fryš, který ve stejné funkci pracoval i v minulé sezoně.

„Pepa Mucha v pondělí nenastoupil a trenér Pulpit se rozhodl, že na asistenta bude čekat do úterního poledne. Když ani do té doby nebylo jasno, vybral si za nového asistenta Jiřího Fryše,“ řeklDeníku představenstva SK Sigma Olomouc Jaromír Gajda.

„Do Sigmy jsem chtěl jít, rozhodl jsem se tu nabídku přijmout,“ řekl Josef Mucha. „Ale předdohodl jsem se s Opavou a v Sigmě mě ujistili, že se s ní domluví. Řešili to až minulý týden, nakonec až v neděli večer. Jsem z toho smutný, mrzí mě to,“ podotkl Mucha.

Olomoucký klub ovšem nějaké pochybení odmítl. „Pepa to prováhal. Mohl jít k prvoligovému týmu. A začít u nás v pondělí mohl klidně i bez smlouvy,“ řekl Gajda. A že měl Mucha v Opavě nějakou dohodu? „Smlouva na šéfa SCM platí až poté, co ji potvrdí fotbalový svaz. To může být v tomto případě až do prvního července. Takže zrušit se dala hodně rychle,“ podotkl Gajda. „My přece nemůžeme řešit za někoho smlouvy, o kterých nic nevíme. Nejednali jsme s Opavou o přestupu hráče,“ podotkl Gajda.

Nedělní schůzku se zástupci Opavy potvrdil. „A měli se do půlnoci z neděle na pondělí vyjádřit, co vlastně po nás chtějí. Ale neozvali se,“ uvedl Gajda.