Brňané marně dobývali branku na svém hřišti na podzim už proti Bohemians Praha 1905 či pražské Dukle. Teplice venku ještě nevyhrály a v poslední čtyřech duelech na hřištích soupeřů daly pouze dva góly. „Je to kompaktní tým, dobře brání, hrozí ze standardek i rychlým přechodem do útoku,“ přidává Pivarník, jehož tým mohou při brejcích trápit křídla Jan Rezek či Martin Fillo.

Hokejisté brněnské Komety nezvládli druhý domácí duel po sobě. I když se ujali jako první vedení, nakonec ve dvaadvacátém extraligovém kole podlehli Vítkovicím 1:3.
Kometě opět chyběl větší důraz před brankou. Vítkovicím podlehla 1:3

Brňané o reprezentační pauze pilovali střelbu, v poslední třech duelech se totiž netrefili. Naposledy padli 0:1 v Jablonci. „Na konci utkání jsme dominovali, měli jsme obrovské držení míče. Nejde ani tak o špatnou ofenzivní hru, ale hlavně o střílení gólů. Šance jsme si vytvářeli. Chtěli jsme, aby hráči v tréninku nakopali určitý počet střel a nabrali jistotu,“ říká padesátiletý trenér.Pro zvětšení klikněte.Zdroj: DENÍK

Jedním z borců, který umí vypálit i ze střední vzdálenosti, je záložník Miloš Kratochvíl. „Zatím se ke střelbě moc nedostávám, musíme zlepšit hru a s tím přijdou i třeba střely ze střední vzdálenosti. Doufám, že to tam spadne nejen mně, ale i klukům. Gólové hráče tady máme,“ hlásí Kratochvíl, jenž se prosadil jednou.

Větší tah na branku se čeká především od Francise Koného. Tožský forvard se zatím často otáčí zády k brance. „Říkáme mu to pořád a myslím, že už je to lepší. Víme, že je Francis se silný, což potřebuje předvést ve vápně, kde se rozhodují zápasy,“ nabádá Kratochvíl.

Téměř opravený dům Falkensteinerovy nadace na Moravském náměstí v Brně.
Odhalí funkcionalistickou perlu Moravského náměstí. Nabídne i vyhlídku z terasy

Zbrojovce půjde o důležité body a kouč Pivarník chce větší odvahu. „Nesmí se riskovat při základních věcech, ale jinak jsem ten, který hráčům vštěpuje, aby se nebáli kazit. Bez toho pak nejde,“ dodává Pivarník týmu sebedůvěru.