Úvodní zápas před týdnem skončil 0:0 a i středeční odveta v Anglii slibuje taktickou bitvu.

Chelsea může postrádat několik opor. Kvůli vykloubenému ramenu původně neměla nastoupit brankářská jednička Petr Čech, český reprezentant se však dnes překvapivě zapojil do tréninku a britská média spekulují o tom, že by nakonec mohl proti Atléticu hrát.

Gólman dostal od novinářů při příchodu na dnešní trénink otázku, zda je fit a připraven ve středu chytat. "Samozřejmě," odvětil český gólman. Následně se rozcvičoval a zapojil se do brankářské přípravy, podle webu Chelsea však trénoval individuálně.

Podobně je to také u dalších zraněných hráčů Edena Hazarda, Samuela Eto'a či kapitána Johna Terryho, kteří rovněž byli na hřišti.

V trestu jsou Frank Lampard a John Obi Mikel. Jenže londýnský klub v neděli ukázal, že je schopen si i s absencemi poradit, když proti Liverpoolu v lize nasadil převážně náhradníky včetně debutanta v základní sestavě Tomáše Kalase, a přesto vyhrál 2:0.

"Jen to potvrdilo, jak skvělý tým Chelsea má. Mohli si dovolit protočit sestavu a stejně vyhráli. Bude to obrovsky těžké utkání," řekl trenér Atlética Diego Simeone.

Zatímco v prvním utkání předvedla Chelsea především velmi dobrou defenzivu, v domácí odvetě bude muset hrát útočněji. "Bude to jiný zápas. Chelsea hraje doma a bude se muset tlačit víc do útoku. To by nám mělo vyhovovat," uvedl útočník Diego Costa, který v této sezoně nastřílel ve španělské lize a Lize mistrů už 34 branek.

Atlético naposledy prohrálo v Plzni

Atlético patří k překvapením sezony. V Lize mistrů je dokonce jediným celkem, který ještě nepoznal porážku.

V evropských pohárech dokonce prohrálo na hřišti soupeře naposledy v prosinci 2012, kdy se v Evropské lize představilo v Plzni. Ve španělské lize pak má našlápnuto k prvnímu titulu od roku 1996, v čele má tři kola před koncem čtyřbodový náskok.

Mourinho je však mistrem v tom, jak zastavit týmy, které se vezou na vítězné vlně, což ukázal i nyní proti Liverpoolu. "To vítězství nám obrovsky zvedlo sebevědomí před zápasem s Atléticem. Nepochybuji, že trenér na soupeře zas něco vymyslí," řekl německý záložník Chelsea André Schürrle.

Atlético však má na lavičce Simeoneho, který bývá považován za nástupce Mourinha v otázce taktických manévrů, což v této sezoně již několikrát dokázal. Své svěřence mimo jiné ve čtvrtfinále skvěle takticky připravil na obléhací hru Barcelony, která si především v odvetě nevěděla se soupeřem rady.

I Simeone však bude postrádat jednoho z klíčových hráčů, kvůli trestu nemůže nastoupit kapitán Gabi.

Utkání v Londýně začne ve středu ve 20:45, přímý přenos vysílá ČT sport.