„Zisk bronzové medaile je pro mě zatím největším sportovním úspěchem," přiznává stabilní člen zálohy třetiligového týmu MSK Břeclav.

Tým odjížděl na Balkán s medailovými ambicemi, které se naplnily. Hodnocení tedy bylo určitě pozitivní…
Ano, turnaj se nám až na první zápas celkem povedl. Škoda, že nám pavouk postavil do cesty Rumuny už v semifinále, ne nadarmo už jsou pětinásobní mistři Evropy. Ale i podle trenérů jsme cíl splnili a po zápase jsme bronz přímo na hotelu pořádně oslavili. A pokračovali jsme i cestou domů v autobuse.

Zmínil jste první zápas se Španěli, kteří vás přejeli 3:0. Co jste po tom zápase změnili?
Kromě toho, že jsem se přesunul z české pětky do té moravské, tak se mi začalo víc dařit, dal jsem nějaké branky a stouplo mi sebevědomí. Postupně si to sedlo. Taky jsme si zápas hned rozebrali. Je dobře, že jsme dostali facku hned na začátku a vrátili se na zem. Španělé skupinu vyhráli a pak vypadli dřív, než se turnaj pořádně rozjel.

Český tým točil dva kompletní útoky. Kolik času jste strávil na hřišti?
Bylo to tak půl na půl. Prostě dvě minuty ve střídání maximálně odmakat a pak si jít na dvě minuty sednout. A stále dokola. Takže jsem byl vlastně dvacet minut v pohybu.

Oproti velkému fotbalu celkem rozdíl, ne?
Jo, malá kopaná se hraje ve vysokém tempu, je tam hodně soubojůl jeden na jednoho, na dlouhé přemýšlení není čas. Zápasy jsou navíc rychle za sebou. Na konci turnaje už jsme byli dost unavení, ale měli jsme skvělý hotel a dobré možnosti regenerace a masáží.

Na koupání u moře to asi v prosinci nebylo, co?
Měli jsme pláž deset metrů od hotelu a tři kluci se chodili koupat pravidelně, moře mělo šestnáct stupňů. Já ale nešel, pro mě to nebyla dovolená, já jsem raději využil služeb v hotelu. Ale v létě to musí být skvělé místo k odpočinku.

V šesti zápasech jste dal pět branek a byl jste nejlepším střelcem týmu. Další starty v reprezentaci vás asi neminou…
Už mi bylo naznačeno, že mám velkou šanci se podívat na březnové mistrovství světa v malé kopané do Las Vegas.

Co vás čeká v nejbližší době?
Tréninky v Břeclavi už mi skončili, takže si od fotbalu odpočinu, maximálně si půjdu zahrát s kamarády nebo zajdu do posilovny.

Nezkusíte si promluvit na jaře v Břeclavi o zvýšení platu?
To vůbec, nejsem hvězda a nemám ani takovou povahu. Budu rád, když to v klubu bude fungovat tak, jak doteď. Na jaře nás nečeká lehká práce. Sice dojíždím celkem z dálky, ale jsem v Břeclavi rád.