"Když jsem šel ze hřiště, měl jsem hodně negativní pocity a musel jsem se krotit," řekl Brabec.

Češi bojovali o vítězství, které by je poslalo do semifinále, zatímco Němci by byli vyřazeni… Nestalo se: domácí tým obsadil třetí místo a musí fandit, aby ve druhé skupině postoupila Anglie, což by pro lvíčata znamenalo alespoň dodatečný zápas o kvalifikaci na olympijské hry.

"Nikdy bych si nedokázal představit, že když budeme hrát s Němci, tak budou v posledních dvaceti minutách hrát na fauly, zdržovat a simulovat," přidal Brabec. "To k fotbalu nepatří a zejména k nim. Navíc když sem přijeli s takovou pompou. To není správné," dodal.

Český tým dokázal s favoritem držet krok a moc nechybělo k tomu, aby si zajistil postup do semifinále.

"Nemáme se za co stydět. Kdyby nám někdo před turnajem řekl, že uhrajeme kříž s Němci, tak bychom to brali všemi deseti. Ale ne za cenu toho, že nepostoupíme. To nás strašně mrzí," prohlásil Brabec.

Dva smolné góly

"Před turnajem jsme mysleli, že čtyři body by mohly stačit, ale bohužel. Vzhledem k tomu, jak jsme hráli, to mrzí opravdu hodně," uvedl stoper pražské Sparty, kterého alespoň potěšili fanoušci, kteří český tým i přes vyřazení vyprovodili potleskem ve stoje.

"To bylo krásné. Nepamatuju, kdy se v Česku stalo, že deset minut po utkání, po kterém nepostoupíte, celý stadion stojí a tleská," poznamenal Brabec. "Užili jsme si to, ale když se přišlo do šatny, zavládlo velké zklamání. Nikdo nebyl s remízou spokojený, chtěli jsme postup," dodal.

Podle Brabce sebraly českému týmu semifinálovou účast dva smolné góly. "Druhý s Dánskem v závěru utkání, který padl po jednom neodkopnutém míči, po tečích. S Německem to bylo podobné, smolný odkop, odraz a spadne jim to na nohu. Kdybychom Němce porazili, neřešili bychom druhý poločas s Dánskem. Bohužel, druhý gól jsme nedali," posteskl si.

Osud českého týmu teď má v rukou Anglie. Pokud totiž postoupí do semifinále, čekal by Brabce a spol. zápas o účast na olympiádě. "Chceme hrát ještě jeden zápas, to je jasné. Olympiáda by byla skvělá," zadoufal Brabec.