„Takoví v uvozovkách ňoumové nemůžou pískat ligu, můžou jít pískat nějaký prales,“ soptil.

Co Kroba nastartovalo? Na začátku otočené rohy, poté především nastřelená ruka kapitána Slezanů Jana Šislera z úvodu druhé půle. A také celá řada drobných přehmatů, které však s přibývajícími minutami narůstaly geometrickou řadou.

„Nám bylo písknuto 70 procent špatně, Karviné 30 procent. Otáčeli to spíš pro hosty. Tohle si nemůžou dovolit.  Na psychiku je to strašně těžké, zvlášť když vedle vás běhají a trošku se vám smějí. Hlavně se divím, že Davidovi Vaněčkovi nepískli útočný faul při hlavičce, ze které padl gól. Předtím tři centry, tři nesmyslné útočné fauly. Naštěstí ten poslední nechal a hned to skončilo gólem,“ sypal ze sebe odchovanec pražské Sparty.

Jaromír Jágr
Jágr se zranil a nedohrál. V Calgary ale válí

Sám Krob od Berky vyinkasoval žlutou kartu. Za co? „Asi za to nejmenší, za co jsem ji mohl dostat. Jak pomezní všechno otáčeli, potom už si na mě smlsli. Za nic mi jí dali. Kdybych ji předtím dostal za kecy, chápu. Tohle byl vrchol.“

Teplický obránce přemýšlí, proč rozhodčí tolik chybovali. Neumějí to, a ještě aby si nějak přilepšovali, nevím… Dělají si srandu z domácích a znechutí to fanouškům. Když v tomhle počasí přijdou lidi na fotbal a jsou takoví rozhodčí, kteří fotbal nepustí a jenom pískají blbosti na obě strany, nemá ani cenu hrát. To jsme si mohli hodit los a jít domů,“ bědoval v sobotu po skončení utkání mix zóně stadiónu Na Stínadlech.

„Jo, jsem vytočený. Aby takoví frajeři, třicetiletí rozhodčí, pískali hovadiny na obě strany a dělali si z nás srandu, to do ligy nepatří.“

Karolína Plíšková na Turnaji mistryň v Singapuru.
Parádní start. Plíšková na úvod Turnaje mistryň vyzrála na Williamsovou

V neděli si třicetiletý fotbalista uvědomil, že přestřelil a sám inicioval omluvu. “Za uvedené výroky se trojici rozhodčích omlouvám, byly proneseny v emocích ihned po utkání. Takové jednání si nemohu dovolit. Jako hráč se musím soustředit především na svoje výkony a nehodnotit a také nehanit práci a výkony jiných,“ uvedl ve svém prohlášení.  

Samotný klub se od Krobova hodnocení distancoval. „Nejedná se o stanovisko klubu, nýbrž pouze o hodnocení jednotlivce, který jednal v emocích ihned po zápase. Za vzniklou negativní publicitu se také omlouváme. Celou věc s hráčem interně vyřešíme.“

Je nabíledni, že Krob může očekávat postih od disciplinární komise, která v minulosti za urážky rozhodčích fotbalistům udělila několikatisícové pokuty. Například před rokem sparťané Lukáš Vácha a Tomáš Koubek museli ze své peněženky vytáhnout shodně 40 tisíc korun za sexistické výroky na adresu asistentky Lucie Ratajové.

Chomutov - Pardubice.
Extraliga po 16. kole: Zlín slavil v mocném finiši. Vondrka odbrzdil Piráty