Nováček nejvyšší soutěže bude pro třicetiletého hráče šestým profesionálním klubem. Za zatím nejúspěšnější může považovat působení v Senici, v jejímž dresu se stal nejlepším střelcem slovenské ligy. Za Mladou Boleslav skóroval po loňském příchodu v lize pouze jednou a na podzim zasáhl zpravidla jako střídající už jen do devíti zápasů.

„Honza je univerzál, může hrát na více postech, navíc to je levák. Pro nás to znamená jednoznačně zkvalitnění ofenzivy, to potřebujeme," uvedl trenér Karviné Lubomír Vlk na adresu hráče, který v české lize nasbíral za Příbram, Brno a Boleslav celkem 78 startů.

Také čtěte: Když se klub sekne. Slavia chybovala, hvězdná posila GVK je na odstřel

Nejen bez Kalabišky, ale také bez útočníka Klobásy, který je po nemoci, a dlouhodobě zraněného Rady odcestoval čtyřiadvacetičlenný kádr Boleslavi v pondělí ráno na týdenní soustředění do Rakouska. Na palubě kloubového autobusu nechyběl ani ruský záložník Vladislav Levin. Jednadvacetiletý hráč Dinama Moskva, ve kterém dosud nastupoval především za juniorku, přesvědčil během lednového testování vedení Mladé Boleslavi a do středočeského klubu přestoupil.

Hned po absolvování zdravotních testů se k týmu připojí i stoper Patrizio Stronati. Nejčerstvější posila přichází na hostování z Austrie Vídeň. „Patrizia znám z Baníku. Výborný charakter a kluk, který je bojovník. Kvalitní levonohý stoper, silný v soubojích, dobrý hlavičkář. V Austrii teď nedostával tolik příležitostí, což je škoda. Ale věřím, že se na svou kvalitu z Ostravy může dostat zpátky a může nám pomoct," prohlásil o nové akvizici trenér Martin Svědík.

V rámci soustředění odehraje čerstvý vítěz Tipsport ligy přípravná utkání s Trnavou, Budapeští a Dunajskou Stredou. Do Česka se vrátí 7. února.

Čtěte také: Bohatý šejk do fotbalových Teplic? "Vše je možné," nevylučuje Jakub Dovalil