"Tohle už nejsou zápasy jako ve druhé lize, šance musíme využívat," nabádá kouč Sigmy.

Do utkání jste měli daleko lepší vstup než soupeř. Mrzí vás, že jste Klokany nepotrestali víc než jedním gólem?
Vždycky to mrzí. Měli jsme na to šance, v prvním poločase Kuba Petr, který měl dvě dobré příležitosti. Bohemka byla taky nebezpečná, ovšem hlavně z centrovaných míčů a standardních situací. Při nich je to vždy trošku 
i o štěstí, ale my jsme to až na jeden případ zvládli.

Za stavu 1:1 měli největší olomoucké šance Petr a po změně stran Plšek. Pokud chce tým vyhrát, je potřeba takové příležitosti využít, souhlasíte?
Tohle už nejsou zápasy jako ve druhé lize, kdy jsme třeba i doma prohrávali, 
a pak jsme vyhráli třeba 4:1 nebo 5:1. V první lize to už bohužel tak jednoduché není. Tady se to musí řešit jednoduše v obranné fázi, a navíc využít šance, třeba při útočných standardkách. Jinak bychom výsledkově úspěšní nebyli.

Mysleli jste v závěru zápasu především na to, abyste neinkasovali?
To chceme pokaždé, protože já říkám, že v zápasech musíte začínat s tím, že hrajete od nuly vzadu a neinkasujete. Když se naskytne možnost, že by tam šlo ještě něco urvat, tak potom děláte všechno pro to, abyste nějaké branky ještě vstřelili. Vždycky musíte vycházet ze zajištěné obrany. My jsme v lize nováček a kluci si na to trošku zvykají a je to teď o tom, aby tohle zvládli.

Poprvé si ligový zápas zahrála nová srbská posila, stoper Uroš Radakovič. Jak jste byl spokojen s jeho výkonem?
Co se týká vzdušných soubojů, tak myslím, že obstál. Ještě se víc musí sehrát 
s mužstvem, aby věděl, co chceme hrát, protože s námi, s áčkem, trénoval jenom čtyři dny. Chybí mu trošku taková lehkost, on je takový těžší 
a asi musí zhubnout (usmívá se).

Dáte mu jasně za úkol, že musí shodit pár kilo?
Uvidíme. On ještě půjde na testy a teprve uvidíme, jak na tom je se svalovou hmotou. Nemůžeme to jen tak střelit od pasu.

Premiérově dostal šanci brankář Miloš Buchta. Za inkasovaný gól nemohl, takže splnil to, co jste od něj očekával?
Dostal jednu branku, za kterou skutečně nemohl. Inkasovanému gólu předcházely dvě chyby. Někdy tam měl takové ošemetné zákroky, že třeba centr jen tečoval, ale myslím, že to je gólman, který by nám v lize mohl pomoct.

Ze dvou venkovních zápasů máte dva body, což rozhodně není zlá bilance. Teď je ale potřeba vyhrát doma a napravit prohru s Příbramí.
Přesně tak. Doma máme Brno a musíme vyhrát, ale každý zápas je jiný. Když na hřišti necháme všechno, a soupeř nás přesto přehraje, tak se to dá omluvit. Ale nesnáším, když se hraje nějaký argentinský fotbal a hráči to odchodí.